Hertenfilet in een korstje van eekhoorntjesbrood en lang gerijpte comté, met gegrilde snijbiet en aardappel-kaaspuree

Eenvoud Middle

Snelheid 1u

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 50 g Comté van 18 maanden 
  • 300 g Comté van 8 maanden 
  • 600 g herten let
  • 30 g gedroogd eekhoorntjesbrood 
  • 600 g bintjes
  • 20 cl room (40% v.g.) 
  • 2 hele snijbieten
  • 70 g boter
  • Zout
  • Versgemalen peper 

 

Voorbereiding

  1. Bereiding
    • Verwarm de oven op heteluchtstand voor op 180°C. 
    • We gaan de oven namelijk gebruiken voor drie bereidingen. 
    • Snij de bieten in vier en rooster ze in de oven tot ze mals zijn. 
    • Bereid de puree: kook de aardappelen gaar in de schil. 
    • Pel de warme aardappelen, voeg de boter toe en stamp alles jn. 
    • Breng op smaak met peper en zout. 
    • Snij de zachte Comté in kleine blokjes en laat smelten in de room. Goed mixen. Voeg deze crème toe aan de puree en meng goed. Controleer de kruiding. Je kan deze puree terug opwarmen op een laag vuur. 
    • Bereid het paneermeel voor de herten let: rasp de lang gerijpte Comté en leg hem op bakpapier. 
    • Laat hem in de oven smelten en lichtjes kleuren. Laat deze ‘pannenkoek’ van Comté afkoelen en vermaal hem met een keukenrobot tot poeder. Vermaal ook het eekhoorntjesbrood en meng met het kaaspoeder. Rol de herten let door het verkregen paneermeel. 
    • Bak de herten let 10 minuten in een oven van 180°C. 
    • Snij de herten let en schik de sneden samen met de puree en de gegrilde snijbieten op borden. 

     

  2. Video