Info recept

Mauro Menichetti
Restaurant «Nzet» Terug naar de lijst van recepten

Print dit recept

Mauro Menichetti

Info recept

Mauro Menichetti
Restaurant «Nzet» Terug naar de lijst van recepten

Mauro Menichetti

Appelmoes, geraspte Comté en ijs van gerookt spek

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 100 g jong Comté
  • 2 soeplepels rietsuiker
  • 2 stoofappels
  • 100 gr gerookt spek
  • ½ l rauwe melk
  • 5 eieren 

Voorbereiding

  1. Bereiding van de appelmoes:
    • Snij de appels in kleine stukjes.
    • Giet een beetje water in een braadpan, voeg er de appels en de rietsuiker aan toe.
    • Laat koken tot u een moes met stukjes verkrijgt. 
  2. Bereiding van het ijs van gerookt spek:
    • Mix het gerookt spek, de rauwe melk en de vijf hele eieren onder elkaar.
    • Bewaar in de koelkast tot het bijna volledig stijf geworden is. 
  3. Afwerking en garnering:
    • Plaats de appelmoes in een ijscoupe.
    • Bestrooien met geraspte Comté.
    • Daarop een bol ijs van gerookt spek plaatsen. 
  4. Suggestie :
    • Doe wat wasabimousse bovenop de bereiding: mix 200 ml sojamelk, 1 koffielepel wasabipoeder, 1 snuifje zout en 1 soeplepel water tot u een mousse verkrijgt.