Info recept

Ingrid Neven
Restaurant «Pazzo» Terug naar de lijst van recepten

Print dit recept

Ingrid Neven

Info recept

Ingrid Neven
Restaurant «Pazzo» Terug naar de lijst van recepten

Ingrid Neven

Taartje van Comté met peren, geparfumeerd met citroentijm en sorbet van strowijn

Eenvoud Makkelijker

Snelheid 5min

Informatie over de chef

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Een onthulling door Ingrid Neven van restaurant \\\'Pazzo\\\'

Voor het taartje: 

  • 200 g kruimeldeeg
  •  2 Conferenceperen
  •  200 g Comté
  •  2 takjes citroentijm
  •  50 g walnoten
  •  Poedersuiker

Voor de sorbet:

  • 375 ml strowijn (of een andere witte dessertwijn)
  •  250 ml water
  •  100 g suiker
  •  1 citroen
  •  1 eiwit 

 

Voorbereiding

  1. Bereiding van het taartje:
    • Verdeel het deeg in 4 stukken en rol het uit.
    • Snijd de peren en de Comté in dunne schijfjes.
    • Leg afwisselend een stuk peer en een stuk Comté op het deeg.
    • Bestrooi het geheel met stukjes walnoot.
    • Voeg de takjes tijm eraan toe, bestrooi met poedersuiker en laat 20 tot 25 min op 200° bakken op een bakplaat.
  2. Bereiding van de sorbet*:
    • Warm de strowijn, de suiker en het citroensap op en laat sudderen.
    • Laat 2/3 van het mengsel en het tot sneeuw geklopte eiwit in een ijsmachine draaien tot het een homogene massa is. 
  3. Garnering:
    • Dien de warme taartjes op met de sorbet.
  4. Tip:
    • *Als u geen ijsmachine heeft, kan u de taartjes versieren met een perensorbet.