Onze ambassadeurs: Bryan Debouche X Comté AOP

In 2024 heeft het Interprofessioneel Comité voor het Beheer van Comté verschillende Chef-influencers uitgenodigd om hun culinaire creativiteit te uiten met de uitdaging “Onze ambassadeurs”: een reeks recepten bedenken waarin Comté AOP de hoofdrol speelt. Geen regels! Ze kregen volledige vrijheid om originele en smaakvolle creaties voor te stellen — van voorgerechten tot hoofdgerechten en zelfs desserts!

Bryan Debouche

Bryan Debouche komt oorspronkelijk uit de Jura en was ‘chef de partie’ in het met een Michelinster bekroonde restaurant L’Air du Temps in België, onder leiding van chef Sang Hoon Degeimbre. Op 29-jarige leeftijd volgde Bryan aanvankelijk een opleiding tot fysisch-chemisch ingenieur voordat hij zich toelegde op zijn passie voor koken. Hij staat bekend om zijn beheersing van fermentatietechnieken en zijn vermogen om wetenschap en gastronomie met elkaar te laten versmelten tot innovatieve en verfijnde culinaire creaties.

“Voor mij roept Comté reeds een heleboel herinneringen op, het is een product dat me inspireert! Als je bijvoorbeeld een oude Comté neemt, prikkelt de kristallisatie van aminozuren de tong en de rest van de zintuigen. Comté in combinatie met een lekkere cœur de bœuf-tomaat midden in de zomer is fantastisch! De umami in oude Comté zorgt voor sensaties die we niet eens kunnen verklaren, ergens tussen friszuur en zoet. Het is heel eenvoudig, Comté zorgt ervoor dat je er telkens naar terug wilt grijpen. – Bryan Debouche

Cookieconsent met Real Cookie Banner