
Bryan Debouche
Bryan Debouche komt oorspronkelijk uit de Jura en was ‘chef de partie’ in het met een Michelinster bekroonde restaurant L’Air du Temps in België, onder leiding van chef Sang Hoon Degeimbre. Op 29-jarige leeftijd volgde Bryan aanvankelijk een opleiding tot fysisch-chemisch ingenieur voordat hij zich toelegde op zijn passie voor koken. Hij staat bekend om zijn beheersing van fermentatietechnieken en zijn vermogen om wetenschap en gastronomie met elkaar te laten versmelten tot innovatieve en verfijnde culinaire creaties.
“Voor mij roept Comté reeds een heleboel herinneringen op, het is een product dat me inspireert! Als je bijvoorbeeld een oude Comté neemt, prikkelt de kristallisatie van aminozuren de tong en de rest van de zintuigen. Comté in combinatie met een lekkere cœur de bœuf-tomaat midden in de zomer is fantastisch! De umami in oude Comté zorgt voor sensaties die we niet eens kunnen verklaren, ergens tussen friszuur en zoet. Het is heel eenvoudig, Comté zorgt ervoor dat je er telkens naar terug wilt grijpen. – Bryan Debouche
Bryan Debouche’s Comté Fleurette menu voor Comté BOB
Starters
- Gerookte ansjovis / Hartig verloren brood / Kweepeer / Comté BOB 12 maanden
- Carpaccio van coeur de boeuf-tomaat / Tagetes / Geraspte Comté BOB 36 maanden
- Paarse artisjok / Kokkels / Wolk van peper, citroen en Comté BOB 24 maanden