Recept

Geplette aardappelen gegrild op de BBQ met Comté

Geplette aardappelen gegrild op de BBQ met Comté

Hoofdgerecht | Herfst
4 personen
45min

Ingrediënten

  • Comté BOB, vers geraspt
  • 16 grote aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 kruidnagels
  • 2 knoflooktenen
  • Een handvol verse peterselie
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Was de aardappelen grondig en doe ze in een grote kookpot. Voeg koud water toe tot de aardappelen net onder water staan en breng aan de kook. Kook ongeveer 15 minuten tot de aardappelen gaar zijn. Giet de aardappelen af.
  2. Pel de knoflooktenen en pers de knoflook met een knoflookpers.
  3. Doe de knoflook en olijfolie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Goed mengen.
  4. Stamp de aardappelen zachtjes met een aardappelstamper, zodat ze worden fijngestampt maar niet in stukken breken.
  5. Bestrijk elke aardappel met wat van de olijfolie en knoflook.
  6. Grill de aardappelen ongeveer 3 minuten aan elke kant op de barbecue, tot ze knapperig zijn en lichtbruin zien aan de buitenkant.
  7. Werk de aardappelen af met de geraspte Comté en fijngehakte peterselie.

Cookieconsent met Real Cookie Banner