Aardappelpuree met Comté en walnoten
Hoofdgerecht | Winter
Ingrediënten
- 300 g Comté BOB
- 500 g krielaardappelen
- 150 g kervel
- 100 g gezouten hoeveboter
- 1 eierdooier
- 50 g walnoten
string(703) "
- Doe de aardappelen in een kookpot met gezouten water en laat 20 minuten koken.
- Giet de aardappelen af en bewaar het kookvocht.
- Plet de aardappelen met een vork en voeg er een beetje kookvocht, de boter en eierdooier aan toe.
- Roer alles goed om.
- Plaats de aardappelpuree opnieuw kort op het vuur en voeg er de kervel en in blokjes gesneden Comté aan toe.
- Verwarm de puree op een laag vuur, zet er een deksel op en roer alles regelmatig om tot de blokjes Comté zacht zijn.
Afwerking en bordpresentatie
- Serveer deze puree met gehakte walnoten.
"
Voorbereiding
- Doe de aardappelen in een kookpot met gezouten water en laat 20 minuten koken.
- Giet de aardappelen af en bewaar het kookvocht.
- Plet de aardappelen met een vork en voeg er een beetje kookvocht, de boter en eierdooier aan toe.
- Roer alles goed om.
- Plaats de aardappelpuree opnieuw kort op het vuur en voeg er de kervel en in blokjes gesneden Comté aan toe.
- Verwarm de puree op een laag vuur, zet er een deksel op en roer alles regelmatig om tot de blokjes Comté zacht zijn.
Afwerking en bordpresentatie
- Serveer deze puree met gehakte walnoten.
Cookieconsent met Real Cookie Banner