Recept

Aardappelpuree met Comté en walnoten

Aardappelpuree met Comté en walnoten

Hoofdgerecht | Winter
4 personen
35min

Ingrediënten

  • 300 g Comté BOB
  • 500 g krielaardappelen
  • 150 g kervel
  • 100 g gezouten hoeveboter
  • 1 eierdooier
  • 50 g walnoten

Voorbereiding

  1. Doe de aardappelen in een kookpot met gezouten water en laat 20 minuten koken.
  2. Giet de aardappelen af en bewaar het kookvocht.
  3. Plet de aardappelen met een vork en voeg er een beetje kookvocht, de boter en eierdooier aan toe.
  4. Roer alles goed om.
  5. Plaats de aardappelpuree opnieuw kort op het vuur en voeg er de kervel en in blokjes gesneden Comté aan toe.
  6. Verwarm de puree op een laag vuur, zet er een deksel op en roer alles regelmatig om tot de blokjes Comté zacht zijn.

Afwerking en bordpresentatie

  1. Serveer deze puree met gehakte walnoten.

Cookieconsent met Real Cookie Banner