Arancini met Comté BOB, pittige romanesco & kruiden X Whoogy’s
Hoofdgerecht | Zomer
Ingrediënten
- 150g Comté BOB (36 maanden)
- 130g Comté BOB (12 maanden)
- 300g risottorijst
- 90cl bouillon
- 1 of 2 sjalotten
- 1 middelgrote ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el boter
- 12cl wijn
- 1 el mascarpone
- Peper en Espelette peper
- Enkele takjes tijm
string(1627) "
Voor de basis
- Het idee is om deze basis te bereiden als een risotto.
- Zweet de knoflook, sjalot, tijm en gesnipperde ui aan in een koekenpan.
- Voeg de risottorijst toe en laat een paar minuten drogen met de groenten.
- Blus af met de witte wijn en laat inkoken tot het bijna droog is.
- Giet er 2 soeplepels bouillon bij en roer voortdurend. Als je de bodem van de pan weer ziet als je roert, voeg dan meer bouillon toe. Herhaal dit 10 tot 12 minuten tot de rijst gaar is.
- Wanneer het bijna gaar is, voeg je een laatste lepel bouillon, de geraspte Comté en de mascarpone toe en roer je de laatste elementen erdoor.
- Giet het mengsel op een bakplaat, laat afkoelen en zet een paar uur apart in de koelkast.
- Zodra de risotto helemaal is opgesteven, maak je balletjes van gelijke grootte en vul je deze met een dobbelsteentje Comté AOP 12 maanden. Bewaar de balletjes 15 minuten in de vriezer.
- Zodra de knoedels zijn gestold, wentel je ze door de bloem, losgeklopte eieren en panko paneermeel.
- Je hoeft de arancini alleen nog maar 7 minuten te bakken in olie van 180° en klaar is kees.
Voor de saus
- Mix alle ingrediënten fijn, behalve de olijfolie en cherrytomaatjes.
- Giet het gehakte mengsel in een kom en voeg dan de kerstomaatjes en olijfolie toe.
Voor dressuur
- Giet de saus in de bodem van een soepbord, leg er een arancini op, rasp er een bergje Comté AOP 36 maanden over en serveer!
"
Voorbereiding
Voor de basis
- Het idee is om deze basis te bereiden als een risotto.
- Zweet de knoflook, sjalot, tijm en gesnipperde ui aan in een koekenpan.
- Voeg de risottorijst toe en laat een paar minuten drogen met de groenten.
- Blus af met de witte wijn en laat inkoken tot het bijna droog is.
- Giet er 2 soeplepels bouillon bij en roer voortdurend. Als je de bodem van de pan weer ziet als je roert, voeg dan meer bouillon toe. Herhaal dit 10 tot 12 minuten tot de rijst gaar is.
- Wanneer het bijna gaar is, voeg je een laatste lepel bouillon, de geraspte Comté en de mascarpone toe en roer je de laatste elementen erdoor.
- Giet het mengsel op een bakplaat, laat afkoelen en zet een paar uur apart in de koelkast.
- Zodra de risotto helemaal is opgesteven, maak je balletjes van gelijke grootte en vul je deze met een dobbelsteentje Comté AOP 12 maanden. Bewaar de balletjes 15 minuten in de vriezer.
- Zodra de knoedels zijn gestold, wentel je ze door de bloem, losgeklopte eieren en panko paneermeel.
- Je hoeft de arancini alleen nog maar 7 minuten te bakken in olie van 180° en klaar is kees.
Voor de saus
- Mix alle ingrediënten fijn, behalve de olijfolie en cherrytomaatjes.
- Giet het gehakte mengsel in een kom en voeg dan de kerstomaatjes en olijfolie toe.
Voor dressuur
- Giet de saus in de bodem van een soepbord, leg er een arancini op, rasp er een bergje Comté AOP 36 maanden over en serveer!
Cookieconsent met Real Cookie Banner