Recept

Baskische kaastaart met Comté kaas

Baskische kaastaart met Comté kaas

Nagerecht | Lente, Winter
4 personen
1h

Ingrediënten

  • 100g Comté AOP 18 maanden
  • 450g roomkaas of mascarpone
  • 3 eieren
  • 100g suiker
  • 280g volle room
  • 25g bloem
  • 1 vanillestokje
  • 1 citroen, geel

Voorbereiding

  1. Verwarm de vloeibare room en smelt, wanneer deze heet is, de geraspte Comtékaas erin.
  2. Zet de Comtékaas vervolgens apart in de koelkast.
  3. Meng de roomkaas en de suiker stevig door elkaar en voeg geleidelijk de eieren toe.
  4. Voeg vervolgens het vanillestokje en het citroensap toe.
  5. Meng geleidelijk de Comtécrème met de bloem en voeg dan toe aan het mengsel.
  6. Giet het mengsel in een hoge springvorm met een diameter van 22 cm, bekleed met bakpapier.
  7. Bak op 230° gedurende 30-35 minuten.
  8. Laat volledig afkoelen tot kamertemperatuur en serveer.

Une recette de Whoogy’s
créée dans le cadre de l'action 'Nos ambassadeurs'.

Meer weten over Whoogy’s
Cookieconsent met Real Cookie Banner