Recept

Bladerdeeg met Comté, vijgen en speculaas X Sven Ornelis

Bladerdeeg met Comté, vijgen en speculaas X Sven Ornelis

Hoofdgerecht | Winter
4 personen
25min

Ingrediënten

  • 1 blok Comté BOB kaas
  • een rol bladerdeeg
  • 1 eierdooier
  • 4 eetlepels uienconfituur van goede kwaliteit
  • 1 verse vijg, in stukjes gesneden
  • 4 koekjes
  • peper
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • enkele blaadjes verse kervel

Voorbereiding

  1. Snijd bladerdeegtaartjes uit met behulp van een metalen ring of een omgekeerd wijnglas.
  2. Bestrijk ze met een beetje eigeel, prik er een paar keer in met een vork en bak ze goudbruin.
  3. Besmeer met een lepel uienconfituur en werk af met stukjes Comté en vijgen.
  4. Werk af met uienconfituur en fijn verkruimelde speculaaskoekjes.
  5. Voeg de peper toe en laat kort smelten onder een hete grill.
  6. Serveer met een paar druppels olijfolie en balsamicoazijn en werk af met een paar blaadjes verse kervel.

Une recette de Sven Ornelis
créée dans le cadre de l'action 'Nos ambassadeurs'.

Meer weten over Sven Ornelis
Cookieconsent met Real Cookie Banner