Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een grote kom.
Klop in een andere kom het ei los met de melk.
Giet het ei-melkmengsel over de droge ingrediënten en meng tot een gladde massa.
Voeg de geraspte Comté en fijngehakte tijm toe en vermeng dit in het deeg.
Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan op een middelhoog vuur.
Doe kleine hoopjes beslag (ongeveer 1 eetlepel per blini) in de pan.
Bak ze 2 tot 3 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin zien en binnenin gaar zijn.
Leg de gebakken blini’s op een bord en laat lichtjes afkoelen.
Meng in een kommetje de mosterd, honing, witte wijnazijn, olijfolie, peper en zout.
Roer goed om tot de saus glad is. Proef en pas de smaak aan naar eigen voorkeur (meer honing om te zoeten, meer mosterd om te kruiden).
Snijd de druiven in de lengte doormidden.
Schik de nog lauwwarme blini “s op een bord en werk af met de druiven. Je kunt ze direct op de blini’s leggen of ernaast schikken.