Blini’s met Comté kaas
Hoofdgerecht | Lente
Ingrediënten
- 75g Comté BOB
- 100gr gistend meel
- 150ml melk
- 1 ei
- 30 walnootpitten
- Vijgenjam
- boter
- zout en peper
- Bieslook
string(908) "
- Voeg de bloem en een flinke snuf zout en peper toe aan een grote kom.
- Klop in een kleine kom het ei en de melk door elkaar.
- Rasp de helft van de Comté kaas. Snijd de bieslook fijn.
- Giet het eimengsel langzaam bij de bloem en klop tot een gladde massa.
- Voeg dan de Comté kaas en fijngesneden bieslook toe. Dek de kom af en laat even rusten in de koelkast.
- Doe een klontje boter in een grote koekenpan en laat het smelten. Schep met een eetlepel hoopjes beslag in de pan en bak de blini’s tot er belletjes aan de bovenkant verschijnen. Draai ze om en bak nog een minuut.
- Laat afkoelen op een rooster terwijl je de rest van de blini’s bakt.
- Serveer de blini’s warm of koud met vijgenjam, een plakje Comté, een walnoot en een takje bieslook.
"
Voorbereiding
- Voeg de bloem en een flinke snuf zout en peper toe aan een grote kom.
- Klop in een kleine kom het ei en de melk door elkaar.
- Rasp de helft van de Comté kaas. Snijd de bieslook fijn.
- Giet het eimengsel langzaam bij de bloem en klop tot een gladde massa.
- Voeg dan de Comté kaas en fijngesneden bieslook toe. Dek de kom af en laat even rusten in de koelkast.
- Doe een klontje boter in een grote koekenpan en laat het smelten. Schep met een eetlepel hoopjes beslag in de pan en bak de blini’s tot er belletjes aan de bovenkant verschijnen. Draai ze om en bak nog een minuut.
- Laat afkoelen op een rooster terwijl je de rest van de blini’s bakt.
- Serveer de blini’s warm of koud met vijgenjam, een plakje Comté, een walnoot en een takje bieslook.
Cookieconsent met Real Cookie Banner