Bloemkoolsoep met Comté kaas
Voorgerecht | Herfst
Ingrediënten
- 100g Comté BOB
- 1 Bloemkool
- 2Grote aardappelen
- 2Grote glazen melk
- Zout
- Peper
- Calorieën = Medium
string(594) "
- Schil de aardappelen en snijd ze in 8.
- Spoel de bloemkool en snijd in roosjes.
- Doe ze in een pan met de aardappelen en bedek met kokend water. Breng op smaak met zout en peper, dek af en laat ongeveer 30 minuten koken.
- Giet de groenten af en bewaar het kookvocht.
- Doe ze terug in de pan, voeg dan de melk en de geraspte Comté toe en mix met een dompelmixer tot een gladde, romige custard.
- Pas indien nodig de dikte aan met het kookvocht en serveer dampend heet.
"
Voorbereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in 8.
- Spoel de bloemkool en snijd in roosjes.
- Doe ze in een pan met de aardappelen en bedek met kokend water. Breng op smaak met zout en peper, dek af en laat ongeveer 30 minuten koken.
- Giet de groenten af en bewaar het kookvocht.
- Doe ze terug in de pan, voeg dan de melk en de geraspte Comté toe en mix met een dompelmixer tot een gladde, romige custard.
- Pas indien nodig de dikte aan met het kookvocht en serveer dampend heet.
Cookieconsent met Real Cookie Banner