Recept

Bloemkoolsoep met Comté kaas

Bloemkoolsoep met Comté kaas

Voorgerecht | Herfst
6 personen
40min

Ingrediënten

  • 100g Comté BOB
  • 1 Bloemkool
  • 2Grote aardappelen
  • 2Grote glazen melk
  • Zout
  • Peper
  • Calorieën = Medium

Voorbereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in 8.
  2. Spoel de bloemkool en snijd in roosjes.
  3. Doe ze in een pan met de aardappelen en bedek met kokend water. Breng op smaak met zout en peper, dek af en laat ongeveer 30 minuten koken.
  4. Giet de groenten af en bewaar het kookvocht.
  5. Doe ze terug in de pan, voeg dan de melk en de geraspte Comté toe en mix met een dompelmixer tot een gladde, romige custard.
  6. Pas indien nodig de dikte aan met het kookvocht en serveer dampend heet.

Cookieconsent met Real Cookie Banner