Caccio y Pepe Risotto met Comté en cantharelzwammen
Hoofdgerecht | Lente
Ingrediënten
- 100 g Comté AOP, geraspt
- 300 g Arborio of Carnaroli rijst
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 liter groentebouillon, warm gehouden
- 200 ml droge witte wijn
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 50 g boter
- 2 eetlepels olijfolie
- Zwarte peper
- Zout
string(1569) "
De risotto bereiden :
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak tot ze doorschijnend zijn.
- Voeg de Arborio rijst toe en bak 2-3 minuten, tot deze licht geroosterd is.
- Giet de witte wijn erbij en laat onder voortdurend roeren inkoken tot de wijn bijna helemaal door de rijst is opgenomen.
- Voeg een pollepel hete bouillon toe aan de rijst en blijf roeren tot de vloeistof is opgenomen. Herhaal de bewerking, waarbij je de bouillon één soeplepel per keer toevoegt, tot de rijst romig en beetgaar is, ongeveer 18-20 minuten.
- Haal de risotto van het vuur. Voeg de boter, Comté kaas en geraspte Parmezaanse kaas toe. Meng goed tot de kaas gesmolten is en de risotto romig is.
- Kruid royaal met versgemalen zwarte peper en pas het zout aan indien nodig.
De gebakken cantharellen bereiden :
- Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de cantharellen toe en bak ze ongeveer 5-7 minuten, tot ze goudbruin en zacht zijn.
- Voeg de gehakte knoflook toe en bak nog 1-2 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper. Garneer met gehakte verse peterselie.
Montage en service :
- Schik de risotto cacio e pepe in soepborden.
- Garneer elk bord met gesauteerde cantharellen.
- Voeg een beetje zwarte peper en wat schaafsel Comtékaas toe als decoratie.
"
Voorbereiding
De risotto bereiden :
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak tot ze doorschijnend zijn.
- Voeg de Arborio rijst toe en bak 2-3 minuten, tot deze licht geroosterd is.
- Giet de witte wijn erbij en laat onder voortdurend roeren inkoken tot de wijn bijna helemaal door de rijst is opgenomen.
- Voeg een pollepel hete bouillon toe aan de rijst en blijf roeren tot de vloeistof is opgenomen. Herhaal de bewerking, waarbij je de bouillon één soeplepel per keer toevoegt, tot de rijst romig en beetgaar is, ongeveer 18-20 minuten.
- Haal de risotto van het vuur. Voeg de boter, Comté kaas en geraspte Parmezaanse kaas toe. Meng goed tot de kaas gesmolten is en de risotto romig is.
- Kruid royaal met versgemalen zwarte peper en pas het zout aan indien nodig.
De gebakken cantharellen bereiden :
- Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de cantharellen toe en bak ze ongeveer 5-7 minuten, tot ze goudbruin en zacht zijn.
- Voeg de gehakte knoflook toe en bak nog 1-2 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper. Garneer met gehakte verse peterselie.
Montage en service :
- Schik de risotto cacio e pepe in soepborden.
- Garneer elk bord met gesauteerde cantharellen.
- Voeg een beetje zwarte peper en wat schaafsel Comtékaas toe als decoratie.
Cookieconsent met Real Cookie Banner