Breng de melk met de takjes rozemarijn aan de kook, giet de dooiers erover, klop op en laat opnieuw koken zonder te koken (85°C). Giet het mengsel over de geraspte Comté.
Meng en pas de kruiden aan.
Bewaar koud in een bakje in de vriezer.
Voor de dragonolie
Blancheer de dragon 10 seconden in kokend water en breng onmiddellijk over in een bad met ijskoud water.
Mix het ruim 5 minuten in een blender (door de warmte van het mixen wordt de olie een beetje warm en krijgt het een groene kleur).
Giet het mengsel in een koffiefilter boven een zeef en laat het een nacht filteren.
Voor de crumble
Meng de boter, suiker en bloem tot je een zanderige textuur en gelijkmatige klontjes krijgt.
Bak 20 minuten op 180° en laat dan afkoelen.
Voor de abrikozen
Rooster 8 minuten in boter in de oven op 180°.
Montage
Werk af met een quenelle Comté AOP ijs, de warme geroosterde abrikoos, een scheutje dragonolie en een toefje crumble.
"
Voorbereiding
Voor het Comté BOB ijs
Breng de melk met de takjes rozemarijn aan de kook, giet de dooiers erover, klop op en laat opnieuw koken zonder te koken (85°C). Giet het mengsel over de geraspte Comté.
Meng en pas de kruiden aan.
Bewaar koud in een bakje in de vriezer.
Voor de dragonolie
Blancheer de dragon 10 seconden in kokend water en breng onmiddellijk over in een bad met ijskoud water.
Mix het ruim 5 minuten in een blender (door de warmte van het mixen wordt de olie een beetje warm en krijgt het een groene kleur).
Giet het mengsel in een koffiefilter boven een zeef en laat het een nacht filteren.
Voor de crumble
Meng de boter, suiker en bloem tot je een zanderige textuur en gelijkmatige klontjes krijgt.
Bak 20 minuten op 180° en laat dan afkoelen.
Voor de abrikozen
Rooster 8 minuten in boter in de oven op 180°.
Montage
Werk af met een quenelle Comté AOP ijs, de warme geroosterde abrikoos, een scheutje dragonolie en een toefje crumble.
Une recette de Whoogy’s créée dans le cadre de l'action 'Nos ambassadeurs'.