Comté BOB & rozemarijnijs, abrikozen X Whoogy’s
Nagerecht | Zomer
Ingrediënten
- 400g Comté BOB kaas
- 1l melk
- 8 eierdooiers
- zout
- 150g bloem
- 70g boter
- 120g bruine suiker
- 4 abrikozen
string(1209) "
Voor het Comté BOB ijs
- Breng de melk met de takjes rozemarijn aan de kook, giet de dooiers erover, klop op en laat opnieuw koken zonder te koken (85°C). Giet het mengsel over de geraspte Comté.
- Meng en pas de kruiden aan.
- Bewaar koud in een bakje in de vriezer.
Voor de dragonolie
- Blancheer de dragon 10 seconden in kokend water en breng onmiddellijk over in een bad met ijskoud water.
- Mix het ruim 5 minuten in een blender (door de warmte van het mixen wordt de olie een beetje warm en krijgt het een groene kleur).
- Giet het mengsel in een koffiefilter boven een zeef en laat het een nacht filteren.
Voor de crumble
- Meng de boter, suiker en bloem tot je een zanderige textuur en gelijkmatige klontjes krijgt.
- Bak 20 minuten op 180° en laat dan afkoelen.
Voor de abrikozen
- Rooster 8 minuten in boter in de oven op 180°.
Montage
- Werk af met een quenelle Comté AOP ijs, de warme geroosterde abrikoos, een scheutje dragonolie en een toefje crumble.
"
Voorbereiding
Voor het Comté BOB ijs
- Breng de melk met de takjes rozemarijn aan de kook, giet de dooiers erover, klop op en laat opnieuw koken zonder te koken (85°C). Giet het mengsel over de geraspte Comté.
- Meng en pas de kruiden aan.
- Bewaar koud in een bakje in de vriezer.
Voor de dragonolie
- Blancheer de dragon 10 seconden in kokend water en breng onmiddellijk over in een bad met ijskoud water.
- Mix het ruim 5 minuten in een blender (door de warmte van het mixen wordt de olie een beetje warm en krijgt het een groene kleur).
- Giet het mengsel in een koffiefilter boven een zeef en laat het een nacht filteren.
Voor de crumble
- Meng de boter, suiker en bloem tot je een zanderige textuur en gelijkmatige klontjes krijgt.
- Bak 20 minuten op 180° en laat dan afkoelen.
Voor de abrikozen
- Rooster 8 minuten in boter in de oven op 180°.
Montage
- Werk af met een quenelle Comté AOP ijs, de warme geroosterde abrikoos, een scheutje dragonolie en een toefje crumble.
Cookieconsent met Real Cookie Banner