Comté donut
Hoofdgerecht | Herfst
Ingrediënten
- 150g Comté BOB
- 100g Meel
- 1Ei
- 1Wit
- 10cl Witte wijn
- 1cuil. theelepel Suiker
- 1Bakbad
- Zout
string(566) "
- Meng 80 g bloem, 1 eierdooier en de witte wijn tot een gladde massa.
- Klop de eiwitten stijf met 1 snufje zout.
- Voeg de suiker toe terwijl je blijft kloppen. Vouw ze snel in het deeg.
- Snijd de Comté in 20 hapklare stukken. Zeef ze door de overgebleven bloem en vervolgens door het deeg.
- Bak in kleine porties ongeveer 2 minuten in de olie op 180°C. De donuts mogen elkaar niet raken.
- Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
"
Voorbereiding
- Meng 80 g bloem, 1 eierdooier en de witte wijn tot een gladde massa.
- Klop de eiwitten stijf met 1 snufje zout.
- Voeg de suiker toe terwijl je blijft kloppen. Vouw ze snel in het deeg.
- Snijd de Comté in 20 hapklare stukken. Zeef ze door de overgebleven bloem en vervolgens door het deeg.
- Bak in kleine porties ongeveer 2 minuten in de olie op 180°C. De donuts mogen elkaar niet raken.
- Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Cookieconsent met Real Cookie Banner