Recept

Comté donut

Comté donut

Hoofdgerecht | Herfst
4 personen
35min

Ingrediënten

  • 150g Comté BOB
  • 100g Meel
  • 1Ei
  • 1Wit
  • 10cl Witte wijn
  • 1cuil. theelepel Suiker
  • 1Bakbad
  • Zout

Voorbereiding

  1. Meng 80 g bloem, 1 eierdooier en de witte wijn tot een gladde massa.
  2. Klop de eiwitten stijf met 1 snufje zout.
  3. Voeg de suiker toe terwijl je blijft kloppen. Vouw ze snel in het deeg.
  4. Snijd de Comté in 20 hapklare stukken. Zeef ze door de overgebleven bloem en vervolgens door het deeg.
  5. Bak in kleine porties ongeveer 2 minuten in de olie op 180°C. De donuts mogen elkaar niet raken.
  6. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.

Cookieconsent met Real Cookie Banner