string(1446) "
Verwarm de oven voor op 150°C. Zet een ovenvaste schaal klaar voor de schaaltjes of kommetjes (voor bain-marie).
Verwarm de melk en room samen in een steelpan tot het mengsel heet is (zonder te koken). Voeg de Comté-kaas toe en roer tot deze helemaal gesmolten is. Laat lichtjes afkoelen.
Meng de eieren en de honing: klop de dooiers, het hele ei, de honing en een snufje zout in een kom.
Giet al roerend het licht afgekoelde kaasmengsel bij het ei-honingmengsel. Meng goed en passeer dan door een fijne zeef om een gladde vla te krijgen.
Verdeel het mengsel over 4 ingevette vormpjes. Zet ze in de ovenschaal en giet er heet water omheen tot de vormpjes halverwege staan.
Bak ongeveer 35-40 minuten in een bain-marie, tot de flensjes net gebakken zijn. Ze mogen nog een beetje wiebelen in het midden.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet dan minstens 2 uur in de koelkast.
Karameliseer de vijgen (vlak voor het opdienen):
Smelt de boter in een koekenpan. Leg de vijgen met de gesneden kant naar beneden.
Bestrooi met bruine suiker en laat 3 tot 4 minuten karamelliseren op middelhoog vuur.
Voeg indien gewenst een drupje balsamicoazijn toe voor een zuurtje.
Serveer warm, op de vlaai of als bijgerecht.
Garneer met geroosterde noten (walnoten of hazelnoten), een toefje crème fraîche of een drupje extra honing.
"