Recept

Comté kwarktaart, coulis van rode biet en peer X Sofie Dumont

Comté kwarktaart, coulis van rode biet en peer X Sofie Dumont

Nagerecht | Herfst
8 personen
1h

Ingrediënten

  • Voor de basis:
  • 5 dadels (pitloos)
  • 1 handvol pecannoten
  • 1 handvol hazelnoten, geroosterd (10 minuten op 160 graden in de oven)
  • 1 eetlepel fleur de sel
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • Voor de topping:
  • 220g geraspte jonge Comtékaas
  • 50ml slagroom
  • 1 ei
  • 100g Mascarpone
  • Rietsuiker (optioneel)
  • Voor de siroop
  • 2 peren
  • 1 rode biet
  • 400 mg suiker
  • 400 ml water
  • Een vanillestokje
  • Steranijs

Voorbereiding

  1. Mix alles in een blender, giet over de bodem van de cheesecake en bak 40 minuten op 190 graden.
  2. Laat een nacht rusten in de koelkast voordat je het serveert.
Bereiding voor de siroop :
  1. Voeg de suiker, het water, de vanille en de steranijs toe aan een steelpan en laat 20 minuten koken.
Bereiding voor de garnering :
  1. Klop de mascarpone en slagroom op met de vanille-extracten, voeg een beetje suiker toe en schik de slagroom op een bord.
  2. Garneer met een shizoblaadje.

Voor meer informatie over Sofie Dumont : Inspiratie voor momenten van vreugde | Ladychef Sofie Dumont

Portrait de notre ambassadeur Sofie Dumont lors de la collaboration avec Comté en 2023.

Une recette de Sofie Dumont
créée dans le cadre de l'action 'Nos ambassadeurs'.

Meer weten over Sofie Dumont
Cookieconsent met Real Cookie Banner