Coquilles op aardappelpuree met Comté
Hoofdgerecht | Winter
Ingrediënten
- 12 dunne plakken Comté BOB (met de kaasschaaf)
- 12 grote verse coquilles
- 12 rauwe plakjes ganzen- of eendenlever (in de koelkast of diepvries bewaren voor extra dunne plakjes)
- Enkele takjes kervel voor de afwerking
- Olijfolie
- Fleur de sel, gemalen peper, nootmuskaat
- 2 sjalotten
- 500 g aardappelen
- 3 dl witte Jurawijn
- 100 g jonge Comté BOB
- 3 dl volle room
string(1170) "
De aardappelpuree
- Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
- Laat de witte wijn inkoken met de sjalotten.
- Voeg de room toe en laat inkoken.
- Roer deze reductie door de aardappelen en prak de aardappelen grof met een vork.
- Voeg de Comté toe, in kleine blokjes gesneden.
- Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
De coquilles
- Bak de coquilles kort aan in een zeer hete koekenpan met een scheutje olijfolie en zorg ervoor dat ze goed dichtschroeien, ongeveer 2 minuten aan elke kant (afhankelijk van de dikte).
- Kruid met fleur de sel en peper van de molen.
Bordpresentatie
- Schik de aardappelpuree in het midden van het bord.
- Leg de coquilles op de aardappelpuree.
- Leg op elke coquille een plakje ganzen- of eendenlever, een plakje Comté en wat kervel voor de afwerking.
- Werk het gerecht af met een druppel olijfolie en scheutje balsamicocrème.
Aan tafel
- Serveer dit bij voorkeur op een mooi onderbord.
"
Voorbereiding
De aardappelpuree
- Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
- Laat de witte wijn inkoken met de sjalotten.
- Voeg de room toe en laat inkoken.
- Roer deze reductie door de aardappelen en prak de aardappelen grof met een vork.
- Voeg de Comté toe, in kleine blokjes gesneden.
- Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
De coquilles
- Bak de coquilles kort aan in een zeer hete koekenpan met een scheutje olijfolie en zorg ervoor dat ze goed dichtschroeien, ongeveer 2 minuten aan elke kant (afhankelijk van de dikte).
- Kruid met fleur de sel en peper van de molen.
Bordpresentatie
- Schik de aardappelpuree in het midden van het bord.
- Leg de coquilles op de aardappelpuree.
- Leg op elke coquille een plakje ganzen- of eendenlever, een plakje Comté en wat kervel voor de afwerking.
- Werk het gerecht af met een druppel olijfolie en scheutje balsamicocrème.
Aan tafel
- Serveer dit bij voorkeur op een mooi onderbord.
Cookieconsent met Real Cookie Banner