12 rauwe plakjes ganzen- of eendenlever (in de koelkast of diepvries bewaren voor extra dunne plakjes)
Enkele takjes kervel voor de afwerking
Olijfolie
Fleur de sel, gemalen peper, nootmuskaat
2 sjalotten
500 g aardappelen
3 dl witte Jurawijn
100 g jonge Comté BOB
3 dl volle room
string(1170) "
De aardappelpuree
Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
Laat de witte wijn inkoken met de sjalotten.
Voeg de room toe en laat inkoken.
Roer deze reductie door de aardappelen en prak de aardappelen grof met een vork.
Voeg de Comté toe, in kleine blokjes gesneden.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
De coquilles
Bak de coquilles kort aan in een zeer hete koekenpan met een scheutje olijfolie en zorg ervoor dat ze goed dichtschroeien, ongeveer 2 minuten aan elke kant (afhankelijk van de dikte).
Kruid met fleur de sel en peper van de molen.
Bordpresentatie
Schik de aardappelpuree in het midden van het bord.
Leg de coquilles op de aardappelpuree.
Leg op elke coquille een plakje ganzen- of eendenlever, een plakje Comté en wat kervel voor de afwerking.
Werk het gerecht af met een druppel olijfolie en scheutje balsamicocrème.
Aan tafel
Serveer dit bij voorkeur op een mooi onderbord.
"
Voorbereiding
De aardappelpuree
Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
Laat de witte wijn inkoken met de sjalotten.
Voeg de room toe en laat inkoken.
Roer deze reductie door de aardappelen en prak de aardappelen grof met een vork.
Voeg de Comté toe, in kleine blokjes gesneden.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
De coquilles
Bak de coquilles kort aan in een zeer hete koekenpan met een scheutje olijfolie en zorg ervoor dat ze goed dichtschroeien, ongeveer 2 minuten aan elke kant (afhankelijk van de dikte).
Kruid met fleur de sel en peper van de molen.
Bordpresentatie
Schik de aardappelpuree in het midden van het bord.
Leg de coquilles op de aardappelpuree.
Leg op elke coquille een plakje ganzen- of eendenlever, een plakje Comté en wat kervel voor de afwerking.
Werk het gerecht af met een druppel olijfolie en scheutje balsamicocrème.