Recept

Cordon bleu met Comté

Cordon bleu met Comté

Hoofdgerecht | Herfst
2 personen
35min

Ingrediënten

  • 2 plakjes Comté BOB
  • 4 zeer dunne kalfslapjes
  • 2 plakjes gekookte ham
  • 2 eieren
  • Een koffielepel water
  • 4 eetlepels bloem
  • 80 g panko paneermeel
  • Enkele takjes verse tijm
  • Olijfolie
  • Boter
  • Zout
  • Peper

Voorbereiding

  1. Leg de kalfslapjes op een werkvlak en kruid ze aan beide kanten met peper en zout.
  2. Klop de eieren los in een kom met een beetje water, peper en zout.
  3. Doe de bloem in een ondiepe schaal.
  4. Doe het broodkruim in een andere ondiepe schaal. Kruid met peper en zout en een beetje verse tijm.
  5. Beleg de kalfslapjes met een plakje ham en Comté. Vouw de kalfslapjes dicht.
  6. Wentel de kalfslapjes in de bloem, haal ze vervolgens door het eimengsel en wentel ze tot slot in het paneermeel.
  7. Verhit een koekenpan en voeg een klontje boter en een straaltje olijfolie toe.
  8. Bak de gepaneerde kalfslapjes aan beide kanten op een middelmatig tot laag vuur, ongeveer 3-4 minuten aan elke kant.
  9. Laat de kalfslapjes kort uitlekken op keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen.

Cookieconsent met Real Cookie Banner