Cordon bleu met Comté
Hoofdgerecht | Herfst
Ingrediënten
- 2 plakjes Comté BOB
- 4 zeer dunne kalfslapjes
- 2 plakjes gekookte ham
- 2 eieren
- Een koffielepel water
- 4 eetlepels bloem
- 80 g panko paneermeel
- Enkele takjes verse tijm
- Olijfolie
- Boter
- Zout
- Peper
string(923) "
- Leg de kalfslapjes op een werkvlak en kruid ze aan beide kanten met peper en zout.
- Klop de eieren los in een kom met een beetje water, peper en zout.
- Doe de bloem in een ondiepe schaal.
- Doe het broodkruim in een andere ondiepe schaal. Kruid met peper en zout en een beetje verse tijm.
- Beleg de kalfslapjes met een plakje ham en Comté. Vouw de kalfslapjes dicht.
- Wentel de kalfslapjes in de bloem, haal ze vervolgens door het eimengsel en wentel ze tot slot in het paneermeel.
- Verhit een koekenpan en voeg een klontje boter en een straaltje olijfolie toe.
- Bak de gepaneerde kalfslapjes aan beide kanten op een middelmatig tot laag vuur, ongeveer 3-4 minuten aan elke kant.
- Laat de kalfslapjes kort uitlekken op keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen.
"
Voorbereiding
- Leg de kalfslapjes op een werkvlak en kruid ze aan beide kanten met peper en zout.
- Klop de eieren los in een kom met een beetje water, peper en zout.
- Doe de bloem in een ondiepe schaal.
- Doe het broodkruim in een andere ondiepe schaal. Kruid met peper en zout en een beetje verse tijm.
- Beleg de kalfslapjes met een plakje ham en Comté. Vouw de kalfslapjes dicht.
- Wentel de kalfslapjes in de bloem, haal ze vervolgens door het eimengsel en wentel ze tot slot in het paneermeel.
- Verhit een koekenpan en voeg een klontje boter en een straaltje olijfolie toe.
- Bak de gepaneerde kalfslapjes aan beide kanten op een middelmatig tot laag vuur, ongeveer 3-4 minuten aan elke kant.
- Laat de kalfslapjes kort uitlekken op keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen.
Cookieconsent met Real Cookie Banner