Franche Comté’ment Vôtre : Morteau worst / Roast kool /
Hoofdgerecht | Lente
Ingrediënten
- 100g Comté AOP vieux rapé
- Een halve witte kool
- 30g boter
- 3 jeneverbessen
- 1 Morteau worst
- 150g room
- 150g melk
- 30g gele wijn
- 50g eiwit
string(1359) "
Vallende kool
- Snijd de witte kool fijn en bak zachtjes in een beetje boter met de geplette kruisbes of pond.
- Breng op smaak met zout en laat 45 minuten zachtjes sudderen tot het licht gekleurd is.
Graton Morteau worst
- Snijd in blokjes van 2 cm dik en rooster in de oven op 220°C op een rooster met een bakje eronder om het vet op te vangen.
Geroosterde bloemkool met hooi
- Blancheer ⅘ minuten een bloemkool in kokend water met zout.
- Rooster dan, afgedekt, in een met hooi beklede braadpan gedurende 30 minuten op 300°C.
- Snijd de toppen eraf.
Hevel Comté
- Verwarm tot 60°C: 100g geraspte oude Comté kaas + 150g room + 150g melk + 30g gele wijn + 50g eiwit
- Zeef door een fijne zeef en giet in een sifon. Patroon met lachgascapsule.
- Goed schudden.
- Warm houden bij 60°C
Toastpoeder
- Rooster restjes brood in de oven op 180°C. Zodra je een mooie kleur hebt, meng je het in poedervorm
Dressuur
- Leg de kool op de bodem van het bord.
- Schik de gratons en bloemkool eromheen.
- Dek af met een Comté hevel.
- Bestrooi met geroosterd broodpoeder.
"
Voorbereiding
Vallende kool
- Snijd de witte kool fijn en bak zachtjes in een beetje boter met de geplette kruisbes of pond.
- Breng op smaak met zout en laat 45 minuten zachtjes sudderen tot het licht gekleurd is.
Graton Morteau worst
- Snijd in blokjes van 2 cm dik en rooster in de oven op 220°C op een rooster met een bakje eronder om het vet op te vangen.
Geroosterde bloemkool met hooi
- Blancheer ⅘ minuten een bloemkool in kokend water met zout.
- Rooster dan, afgedekt, in een met hooi beklede braadpan gedurende 30 minuten op 300°C.
- Snijd de toppen eraf.
Hevel Comté
- Verwarm tot 60°C: 100g geraspte oude Comté kaas + 150g room + 150g melk + 30g gele wijn + 50g eiwit
- Zeef door een fijne zeef en giet in een sifon. Patroon met lachgascapsule.
- Goed schudden.
- Warm houden bij 60°C
Toastpoeder
- Rooster restjes brood in de oven op 180°C. Zodra je een mooie kleur hebt, meng je het in poedervorm
Dressuur
- Leg de kool op de bodem van het bord.
- Schik de gratons en bloemkool eromheen.
- Dek af met een Comté hevel.
- Bestrooi met geroosterd broodpoeder.
Cookieconsent met Real Cookie Banner