Recept

Aubergines in de oven gevuld met groenten en gegratineerd met Comté

Aubergines in de oven gevuld met groenten en gegratineerd met Comté

Hoofdgerecht | Zomer
4 personen
1h

Ingrediënten

  • 75 g Comté BOB
  • 2 aubergines
  • 1 rode, 1 groene, 1 gele paprika (ontveld)
  • 1 groene courgette
  • 6 kerstomaatjes
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • Basilicum, oregano, bladpeterselie

Voorbereiding

De tomatencoulis bereiden

  1. Stoof een fijngesneden sjalot en 3 tomaten in blokjes aan in olijfolie, samen met 1 eetlepel tomatenpuree, 1 scheut witte wijn, peper en zout.
  2. Mix tot een homogene saus en werk af met basilicum en oregano.

De aubergines bereiden

  1. Snijd de aubergines in de lengte doormidden.
  2. Bak ze in de oven met olijfolie en grof zout.
  3. Snijd de courgette en paprika’s in kleine blokjes.
  4. Bak alles kort aan op een hoog vuur, samen met fijngesneden ui, knoflook, basilicum, oregano, peper en zout.
  5. Verwijder het binnenste van de aubergines en vermeng een deel ervan met de groentebrunoise.
  6. Doe deze groentemix in de aubergines en werk af met enkele kerstomaatjes.
  7. Bedek de aubergines met reepjes Comté, plaats onder de grill en laat gratineren.
  8. Serveer met een tomatencoulis op smaak gebracht met basilicum en oregano.

Cookieconsent met Real Cookie Banner