Aubergines in de oven gevuld met groenten en gegratineerd met Comté
Hoofdgerecht | Zomer
Ingrediënten
- 75 g Comté BOB
- 2 aubergines
- 1 rode, 1 groene, 1 gele paprika (ontveld)
- 1 groene courgette
- 6 kerstomaatjes
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- Basilicum, oregano, bladpeterselie
string(1030) "
De tomatencoulis bereiden
- Stoof een fijngesneden sjalot en 3 tomaten in blokjes aan in olijfolie, samen met 1 eetlepel tomatenpuree, 1 scheut witte wijn, peper en zout.
- Mix tot een homogene saus en werk af met basilicum en oregano.
De aubergines bereiden
- Snijd de aubergines in de lengte doormidden.
- Bak ze in de oven met olijfolie en grof zout.
- Snijd de courgette en paprika’s in kleine blokjes.
- Bak alles kort aan op een hoog vuur, samen met fijngesneden ui, knoflook, basilicum, oregano, peper en zout.
- Verwijder het binnenste van de aubergines en vermeng een deel ervan met de groentebrunoise.
- Doe deze groentemix in de aubergines en werk af met enkele kerstomaatjes.
- Bedek de aubergines met reepjes Comté, plaats onder de grill en laat gratineren.
- Serveer met een tomatencoulis op smaak gebracht met basilicum en oregano.
"
Voorbereiding
De tomatencoulis bereiden
- Stoof een fijngesneden sjalot en 3 tomaten in blokjes aan in olijfolie, samen met 1 eetlepel tomatenpuree, 1 scheut witte wijn, peper en zout.
- Mix tot een homogene saus en werk af met basilicum en oregano.
De aubergines bereiden
- Snijd de aubergines in de lengte doormidden.
- Bak ze in de oven met olijfolie en grof zout.
- Snijd de courgette en paprika’s in kleine blokjes.
- Bak alles kort aan op een hoog vuur, samen met fijngesneden ui, knoflook, basilicum, oregano, peper en zout.
- Verwijder het binnenste van de aubergines en vermeng een deel ervan met de groentebrunoise.
- Doe deze groentemix in de aubergines en werk af met enkele kerstomaatjes.
- Bedek de aubergines met reepjes Comté, plaats onder de grill en laat gratineren.
- Serveer met een tomatencoulis op smaak gebracht met basilicum en oregano.
Cookieconsent met Real Cookie Banner