string(1696) "
Snijd 5 tot 6 plakken (ongeveer 1,5 cm van elkaar) van het gebraad, van boven naar beneden, tot op 2 cm van de onderkant.
Steek in elke gleuf een plakje Comté, zo gesneden dat het 3-4 mm uitsteekt. Steek er ook een plakje gedroogde ham in. Verdeel de laurierblaadjes over 2 of 3 gleuven. Bind het gebraad op met keukentouw om het compact te houden.
Leg het gebraad, de in vier gesneden aardappelen, de gehalveerde uien en een of twee teentjes knoflook in een licht ingeoliede ovenschaal. Kruid lichtjes met peper en zout.
Plaats 45 tot 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.
Kook ondertussen de erwten 10 minuten in gezouten kokend water. Voeg ze 5 minuten voor het einde van het bereidingstijd in de oven toe aan het gebraad om opnieuw op te warmen.
Bereid de saus door de ganzenlever in een pan op laag vuur zachtjes te laten smelten en te roeren tot de lever volledig is opgelost. Voeg de room en een beetje bakvocht van het gebraad toe tot wanneer je een romige saus hebt (niet laten koken). Breng op smaak met peper en zout. Houd opzij.
Serveer dit gerecht heel warm en werk af met een beetje saus.
"