Recept

Gedroogde eend met Comté kaas

Gedroogde eend met Comté kaas

Aperitief | Winter
20min

Ingrediënten

  • Een eendenborst (+/- 400g)
  • Een mooi stuk Comté gerijpt voor ongeveer dertig maanden (ongeveer 15x3x3cm)
  • 500 g grof zeezout (geen toevoegingen)
  • 3 el pepermix, fijngemaakt

Voorbereiding

  1. Snijd de eendenborst bij en maak een dunne insnijding in de lengte, in het midden van de dikte van de eendenborst, zorg ervoor dat je het uiteinde niet doorboort.
  2. Steek de kaas in de eendenborst. Ik heb hem heel lichtjes ‘puntig’ gesneden om hem gemakkelijker te kunnen inbrengen 😉
  3. Doe de helft van het zout in een bak van geschikte grootte. Leg de eend erop en bedek met het resterende zout.
  4. Laat 12 uur rusten in de koelkast.
  5. Verwijder het zout van de eendenborst en laat hem snel onder koud stromend water lopen. Droog goed af.
  6. Bestrijk de eend aan alle kanten met de fijngesneden paprika, zorg dat de paprika goed aan het oppervlak hecht.
  7. Wikkel het in een schone keukenhanddoek (gewassen zonder afwasmiddel) en leg het 3 weken in het droogste gedeelte van de koelkast, draai het af en toe om en zorg ervoor dat je de handdoek vervangt als het vochtig wordt.
  8. Laat minstens drie weken drogen (langer als je het droger wilt).
  9. Proef in zeer dunne plakjes.

Une recette de Greg Bogaert
créée dans le cadre de l'action 'Nos ambassadeurs'.

Meer weten over Greg Bogaert
Cookieconsent met Real Cookie Banner