Recept

Gepocheerde peren met hazelnoten en Comté

Gepocheerde peren met hazelnoten en Comté

Nagerecht | Winter
2 personen
1h

Ingrediënten

  • 150 g Comté BOB
  • 8 peren (type doyenné du comice)
  • ½ limoen, in schijfjes
  • 4 laurierblaadjes
  • 3 cm verse gember, in schijfjes
  • 1 kaneelstokje
  • 100 g suiker
  • 350 ml zoete wijn
  • 150 g honing
  • Een handvol hazelnoten

Voorbereiding

  1. Schil de peren, maar laat de steeltjes eraan zitten. Snijd indien nodig de onderkant van de peren bij zodat ze rechtop kunnen staan.
  2. Doe in een kleine steelpan de suiker, kaneel, laurier, limoen, gember en zoete wijn. Voeg vervolgens de peren toe. Voeg een beetje wijn of water toe als de peren niet helemaal bedekt zijn.
  3. Breng de peren aan de kook en zet het vuur lager. Laat anderhalf uur sudderen met het deksel op de pan. Controleer regelmatig of de peren nog bedekt zijn met vloeistof en roer af en toe voorzichtig.
  4. Haal de peren uit de pan en voeg de honing toe aan de saus. Laat de saus een beetje indikken en giet door een zeef.
  5. Rooster de hazelnoten 3-4 minuten in een koekenpan op een laag vuur. Laat de hazelnoten afkoelen en hak fijn.
  6. Snijd ondertussen de Comté in reepjes.
  7. Serveer de peren op een schaal, overgoten met de saus en afgewerkt met de Comté en hazelnoten.

Cookieconsent met Real Cookie Banner