Recept

Gezouten popcorn met Comté

Gezouten popcorn met Comté

Aperitief | Lente
4 personen
30min

Ingrediënten

  • 60 g Comté BOB
  • 2 eetlepels neutrale olie
  • 4 eetlepels gesmolten boter
  • 100 g maiskorrels voor popcorn
  • 1 koffielepel grof zout

Voorbereiding

  1. Rasp de Comté met een fijne rasp.
  2. Doe de olie in een grote kookpot en zet op een middelhoog vuur.
  3. Voeg 3 maiskorrels toe en wacht. Van zodra ze opengaan, is de olie heet genoeg.
  4. Voeg de resterende maiskorrels toe. Doe een deksel op de kookpot, zet het vuur iets lager en schud met de kookpot terwijl de maiskorrels zich openen. Na 3 minuten zijn de meeste maiskorrels open.
  5. Haal de kookpot van het vuur en blijf ongeveer 30 seconden schudden.
  6. Giet de helft van de boter over de popcorn. Doe het deksel er weer op en schud. Giet vervolgens de resterende boter erbij en herhaal.
  7. Voeg de geraspte Comté en het zout eraan toe en schud opnieuw alles stevig door elkaar.
  8. Serveer onmiddellijk.

Voor de echte kaasliefhebbers kun je extra geraspte Comté over de popcorn strooien.

Cookieconsent met Real Cookie Banner