Recept

Wafels met Comté

Wafels met Comté

Hoofdgerecht | Herfst
4 personen
1h

Ingrediënten

  • 70 g Comté BOB
  • 40 gesmolten boter
  • 100 ml volle melk
  • 2 eieren
  • 120 g zelfrijzend bakmeel
  • Peper
  • Zout
  • Verse bieslook

Voorbereiding

  1. Rasp de Comté grof.
  2. Scheid de eieren. Doe de eiwitten in een kom en houd ze apart.
  3. Doe de gesmolten boter, eierdooiers en melk in een kom en klop op tot een gladde massa.
  4. Voeg de bloem, een snufje zout en een beetje peper toe. Meng tot een homogeen mengsel.
  5. Snijd de bieslook fijn.
  6. Vermeng de Comté en bieslook met het deeg.
  7. Klop de eiwitten stijf met een elektrische staafmixer. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag.
  8. Verwarm het wafelijzer en bestrijk met boter.
  9. Voeg het beslag toe en bak 3-4 minuten tot de wafels goudbruin zien en goed gebakken zijn.
  10. Serveer de wafels warm.

Cookieconsent met Real Cookie Banner