Wafels met Comté
Hoofdgerecht | Herfst
Ingrediënten
- 70 g Comté BOB
- 40 gesmolten boter
- 100 ml volle melk
- 2 eieren
- 120 g zelfrijzend bakmeel
- Peper
- Zout
- Verse bieslook
string(759) "
- Rasp de Comté grof.
- Scheid de eieren. Doe de eiwitten in een kom en houd ze apart.
- Doe de gesmolten boter, eierdooiers en melk in een kom en klop op tot een gladde massa.
- Voeg de bloem, een snufje zout en een beetje peper toe. Meng tot een homogeen mengsel.
- Snijd de bieslook fijn.
- Vermeng de Comté en bieslook met het deeg.
- Klop de eiwitten stijf met een elektrische staafmixer. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag.
- Verwarm het wafelijzer en bestrijk met boter.
- Voeg het beslag toe en bak 3-4 minuten tot de wafels goudbruin zien en goed gebakken zijn.
- Serveer de wafels warm.
"
Voorbereiding
- Rasp de Comté grof.
- Scheid de eieren. Doe de eiwitten in een kom en houd ze apart.
- Doe de gesmolten boter, eierdooiers en melk in een kom en klop op tot een gladde massa.
- Voeg de bloem, een snufje zout en een beetje peper toe. Meng tot een homogeen mengsel.
- Snijd de bieslook fijn.
- Vermeng de Comté en bieslook met het deeg.
- Klop de eiwitten stijf met een elektrische staafmixer. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag.
- Verwarm het wafelijzer en bestrijk met boter.
- Voeg het beslag toe en bak 3-4 minuten tot de wafels goudbruin zien en goed gebakken zijn.
- Serveer de wafels warm.
Cookieconsent met Real Cookie Banner