Recept

Hartige cake met Comté

Hartige cake met Comté

Voorgerecht | Lente
8 personen
30min

Ingrediënten

  • 120 g Comté BOB
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 ml olijfolie
  • 100 ml volle melk
  • 2 eetlepels mosterd
  • 5 eieren
  • 100 g gerookt spek, in reepjes
  • Een klontje boter
  • Enkele takjes verse tijm
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bak het spek in een koekenpan.
  3. Snijd de Comté in kleine blokjes.
  4. Klop de eieren los in een kom. Voeg de melk, mosterd en olijfolie toe. Klop en vermeng tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Doe de bloem in een grote kom met de tijm en voeg beetje bij beetje de vloeibare ingrediënten toe. Meng met een garde.
  6. Voeg vervolgens de blokjes Comté en het spek toe.
  7. Bestrijk een cakevorm met boter en bloem. Doe het deeg erin.
  8. Bak 40-45 minuten in de oven.
  9. Laat volledig afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt.
  10. Serveer de cake als alternatief voor brood bij een lekkere maaltijd.

Cookieconsent met Real Cookie Banner