Hartige cake met Comté
Voorgerecht | Lente
Ingrediënten
- 120 g Comté BOB
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 100 ml olijfolie
- 100 ml volle melk
- 2 eetlepels mosterd
- 5 eieren
- 100 g gerookt spek, in reepjes
- Een klontje boter
- Enkele takjes verse tijm
- Peper en zout
string(802) "
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bak het spek in een koekenpan.
- Snijd de Comté in kleine blokjes.
- Klop de eieren los in een kom. Voeg de melk, mosterd en olijfolie toe. Klop en vermeng tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de bloem in een grote kom met de tijm en voeg beetje bij beetje de vloeibare ingrediënten toe. Meng met een garde.
- Voeg vervolgens de blokjes Comté en het spek toe.
- Bestrijk een cakevorm met boter en bloem. Doe het deeg erin.
- Bak 40-45 minuten in de oven.
- Laat volledig afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt.
- Serveer de cake als alternatief voor brood bij een lekkere maaltijd.
"
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bak het spek in een koekenpan.
- Snijd de Comté in kleine blokjes.
- Klop de eieren los in een kom. Voeg de melk, mosterd en olijfolie toe. Klop en vermeng tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de bloem in een grote kom met de tijm en voeg beetje bij beetje de vloeibare ingrediënten toe. Meng met een garde.
- Voeg vervolgens de blokjes Comté en het spek toe.
- Bestrijk een cakevorm met boter en bloem. Doe het deeg erin.
- Bak 40-45 minuten in de oven.
- Laat volledig afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt.
- Serveer de cake als alternatief voor brood bij een lekkere maaltijd.
Cookieconsent met Real Cookie Banner