Herfstrisotto met Comté kaas
Hoofdgerecht | Herfst
Ingrediënten
- 75 g Comté BOB kaas
- 1 kleine butternut
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- Bouquet garni
- 200 g zwezerik rijst
- Een drupje witte wijn
- Een scheutje olijfolie
- Zout en peper
string(771) "
- Snijd de ui en knoflook fijn. Schil de butternut en snijd in kleine blokjes.
- Doe wat olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui, knoflook en butternut 3 minuten.
- Voeg de risottorijst en het bouquet garni toe aan de pan en roer ongeveer 2 minuten.
- Blus de pan af met de witte wijn en voeg dan geleidelijk de groentebouillon toe. Roer voortdurend. Zodra bijna al het vocht is opgenomen, kun je nog een lepel bouillon toevoegen. Ga door tot alle bouillon op is en de rijst gaar is. Verwijder het bouquet garni.
- Rasp de Comté en voeg toe aan de pan. Voeg dan de boter toe en roer goed.
- Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.
"
Voorbereiding
- Snijd de ui en knoflook fijn. Schil de butternut en snijd in kleine blokjes.
- Doe wat olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui, knoflook en butternut 3 minuten.
- Voeg de risottorijst en het bouquet garni toe aan de pan en roer ongeveer 2 minuten.
- Blus de pan af met de witte wijn en voeg dan geleidelijk de groentebouillon toe. Roer voortdurend. Zodra bijna al het vocht is opgenomen, kun je nog een lepel bouillon toevoegen. Ga door tot alle bouillon op is en de rijst gaar is. Verwijder het bouquet garni.
- Rasp de Comté en voeg toe aan de pan. Voeg dan de boter toe en roer goed.
- Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.
Cookieconsent met Real Cookie Banner