Recept

Kaasballetjes met Comté kaas

Kaasballetjes met Comté kaas

Hoofdgerecht | Winter
4 personen
30min

Ingrediënten

  • 200g Comté BOB
  • 45g boter
  • 65g bloem
  • 150ml groentebouillon
  • Sriracha saus of hete saus
  • 1 theelepel chili
  • 2 eetlepels mayonaise

Voorbereiding

  1. Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Meng met een spatel tot het mengsel glad is. Laat drie minuten rusten.
  2. Voeg de afgekoelde groentebouillon toe en klop tot het mengsel alle vloeistof heeft opgenomen.
  3. Laat een minuut afkoelen. Voeg de geraspte Comté toe en meng goed.
  4. Voeg de chilivlokken en srirachasaus toe.
  5. Doe het mengsel over in een ovenschaal en dek af met plasticfolie. Laat het deeg 15 minuten afkoelen in de vriezer of laat het een paar uur afkoelen in de koelkast, bij voorkeur een nacht.
  6. Verdeel het deeg in porties van 15 gram en vorm er kleine balletjes van.
  7. Begin de balletjes te paneren in de bloem, het eiwit en de paneermeel, en daarna nog een keer in het eiwit en de paneermeel.
  8. Bak de balletjes 4 minuten op 170°.
  9. Meng de mayonaise met de sriracha.

Cookieconsent met Real Cookie Banner