Recept

Comté brood

Comté brood

Voorgerecht | Winter
4 personen
1h

Ingrediënten

  • 200gr geraspte Comté AOP kaas
  • 7gr droge gist
  • 500gr bloem
  • 7gr zout
  • 12gr suiker
  • 250ml melk, warm
  • 1 ei
  • 75gr + 50gr boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels peterselie

Voorbereiding

  1. Meng 50 g warm water met de gist en klop met een vork. Laat 10 minuten staan.
  2. Meng de bloem met het zout en de suiker. Voeg de warme melk, het ei en het gistmengsel toe. Mix op gemiddelde snelheid tot alle ingrediënten goed gecombineerd zijn.
  3. Voeg beetje bij beetje de boter toe tot je een zacht deeg hebt.
  4. Bedek het deeg met een vochtige handdoek en laat het een uur rusten.
  5. Smelt de boter in een steelpan met de knoflook en peterselie.
  6. Rol het deeg uit tot een vierkant en besmeer het met de helft van het botermengsel. Voeg dan de geraspte Comté toe.
  7. Vouw het rechthoekige deeg in een sigaarvorm, te beginnen met de langste zijde. Snijd de rol in stukjes van 3 cm.
  8. Leg de broodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat een beetje ruimte
  9. Laat een beetje ruimte tussen de rolletjes, want ze zullen rijzen en elkaar raken. Dek af met een vochtige handdoek en laat 30 minuten rusten.
  10. Bestrijk de broodjes met het overgebleven botermengsel en bak ze 30 minuten op 190°C.
  11. Laat 5 minuten rusten en geniet van het brood terwijl het nog warm is.

Cookieconsent met Real Cookie Banner