Comté brood
Voorgerecht | Winter
Ingrediënten
- 200gr geraspte Comté AOP kaas
- 7gr droge gist
- 500gr bloem
- 7gr zout
- 12gr suiker
- 250ml melk, warm
- 1 ei
- 75gr + 50gr boter
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels peterselie
string(1225) "
- Meng 50 g warm water met de gist en klop met een vork. Laat 10 minuten staan.
- Meng de bloem met het zout en de suiker. Voeg de warme melk, het ei en het gistmengsel toe. Mix op gemiddelde snelheid tot alle ingrediënten goed gecombineerd zijn.
- Voeg beetje bij beetje de boter toe tot je een zacht deeg hebt.
- Bedek het deeg met een vochtige handdoek en laat het een uur rusten.
- Smelt de boter in een steelpan met de knoflook en peterselie.
- Rol het deeg uit tot een vierkant en besmeer het met de helft van het botermengsel. Voeg dan de geraspte Comté toe.
- Vouw het rechthoekige deeg in een sigaarvorm, te beginnen met de langste zijde. Snijd de rol in stukjes van 3 cm.
- Leg de broodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat een beetje ruimte
- Laat een beetje ruimte tussen de rolletjes, want ze zullen rijzen en elkaar raken. Dek af met een vochtige handdoek en laat 30 minuten rusten.
- Bestrijk de broodjes met het overgebleven botermengsel en bak ze 30 minuten op 190°C.
- Laat 5 minuten rusten en geniet van het brood terwijl het nog warm is.
"
Voorbereiding
- Meng 50 g warm water met de gist en klop met een vork. Laat 10 minuten staan.
- Meng de bloem met het zout en de suiker. Voeg de warme melk, het ei en het gistmengsel toe. Mix op gemiddelde snelheid tot alle ingrediënten goed gecombineerd zijn.
- Voeg beetje bij beetje de boter toe tot je een zacht deeg hebt.
- Bedek het deeg met een vochtige handdoek en laat het een uur rusten.
- Smelt de boter in een steelpan met de knoflook en peterselie.
- Rol het deeg uit tot een vierkant en besmeer het met de helft van het botermengsel. Voeg dan de geraspte Comté toe.
- Vouw het rechthoekige deeg in een sigaarvorm, te beginnen met de langste zijde. Snijd de rol in stukjes van 3 cm.
- Leg de broodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat een beetje ruimte
- Laat een beetje ruimte tussen de rolletjes, want ze zullen rijzen en elkaar raken. Dek af met een vochtige handdoek en laat 30 minuten rusten.
- Bestrijk de broodjes met het overgebleven botermengsel en bak ze 30 minuten op 190°C.
- Laat 5 minuten rusten en geniet van het brood terwijl het nog warm is.
Cookieconsent met Real Cookie Banner