Kimchi & Comté kroket, appelsapreductie
Voorgerecht | Lente
Ingrediënten
- 310g jonge Comté AOP kaas
- 120g boter
- 120g bloem
- 1l melk
- 300g kimchi (uitgelekt)
- Zout, peper, Espelette chili
- 1 liter appelsap
string(876) "
- Smelt de boter in een steelpan, voeg dan de bloem toe en bak 2 minuten onder voortdurend roeren.
- Voeg geleidelijk de melk toe. Zodra de bechamelle is opgesteven, voeg je de geraspte Comté-kaas, kimchi, zout, peper en Espelette-chili toe.
- Doe in een schaal en zet een paar uur in de koelkast.
Appelsap reductie
- Laat het appelsap in een steelpan op hoog vuur inkoken tot het op siroop lijkt.
Kroketten vormen
- Maak vierkantjes van gelijke grootte van het krokettenmengsel en wentel ze door de bloem, losgeklopte eieren en panko paneermeel gemengd met sesamzaad.
Koken
- Bak de kroketten 5 minuten in olie van 170°.
- Serveer met fijngesneden verse lente-ui en de appelsapreductie.
"
Voorbereiding
- Smelt de boter in een steelpan, voeg dan de bloem toe en bak 2 minuten onder voortdurend roeren.
- Voeg geleidelijk de melk toe. Zodra de bechamelle is opgesteven, voeg je de geraspte Comté-kaas, kimchi, zout, peper en Espelette-chili toe.
- Doe in een schaal en zet een paar uur in de koelkast.
Appelsap reductie
- Laat het appelsap in een steelpan op hoog vuur inkoken tot het op siroop lijkt.
Kroketten vormen
- Maak vierkantjes van gelijke grootte van het krokettenmengsel en wentel ze door de bloem, losgeklopte eieren en panko paneermeel gemengd met sesamzaad.
Koken
- Bak de kroketten 5 minuten in olie van 170°.
- Serveer met fijngesneden verse lente-ui en de appelsapreductie.
Cookieconsent met Real Cookie Banner