Knapperige Comté kaasstengels
Aperitief | Lente
Ingrediënten
- 200 g Comté BOB
- 1 rol filodeeg (versafdeling)
- 1 ei
- Olijfolie
- Tijm
- Sesamzaadjes
string(1285) "
- Snijd de Comté in staafjes van ongeveer 1 cm dik.
- Snijd de grote vellen filodeeg in vier en houd opzij. Bedek ze met keukenpapier of een schone vaatdoek, want filodeeg droogt erg snel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
- Neem een klein vel filodeeg en bestrijk met olijfolie.
- Trek de blaadjes van de takjes tijm.
- Leg een staafje Comté op de rand van een klein vel filodeeg en begin met rollen.
- Vouw de buitenkanten naar binnen en kleef ze vast op de Comté. Zo sluit je de kaas af en kan hij er niet meer uit.
- Rol nu voorzichtig de kaasstengels op. Kleef het uiteinde vast met een beetje olijfolie.
- Wil je de kaasstengels steviger maken? Leg dan twee vellen filodeeg op elkaar.
- Klop het ei los met een beetje water.
- Leg de kaasstengels op de bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopt ei.
- Bestrooi met sesamzaad en tijmblaadjes.
- Zet de kaasstengels ongeveer 10-15 minuten in de oven tot ze goudbruin gebakken zijn.
- Maak ondertussen de dipsaus door mayonaise, zoetzure saus en chilisaus te mengen.
- Serveer de kaasstengels met de dipsaus.
"
Voorbereiding
- Snijd de Comté in staafjes van ongeveer 1 cm dik.
- Snijd de grote vellen filodeeg in vier en houd opzij. Bedek ze met keukenpapier of een schone vaatdoek, want filodeeg droogt erg snel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
- Neem een klein vel filodeeg en bestrijk met olijfolie.
- Trek de blaadjes van de takjes tijm.
- Leg een staafje Comté op de rand van een klein vel filodeeg en begin met rollen.
- Vouw de buitenkanten naar binnen en kleef ze vast op de Comté. Zo sluit je de kaas af en kan hij er niet meer uit.
- Rol nu voorzichtig de kaasstengels op. Kleef het uiteinde vast met een beetje olijfolie.
- Wil je de kaasstengels steviger maken? Leg dan twee vellen filodeeg op elkaar.
- Klop het ei los met een beetje water.
- Leg de kaasstengels op de bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopt ei.
- Bestrooi met sesamzaad en tijmblaadjes.
- Zet de kaasstengels ongeveer 10-15 minuten in de oven tot ze goudbruin gebakken zijn.
- Maak ondertussen de dipsaus door mayonaise, zoetzure saus en chilisaus te mengen.
- Serveer de kaasstengels met de dipsaus.
Cookieconsent met Real Cookie Banner