Recept

Krokant taartje met vijgen en Comté

Krokant taartje met vijgen en Comté

Voorgerecht | Herfst
2 personen
25min

Ingrediënten

  • 2 vierkante vellen bladerdeeg (ongeveer 13 cm)
  • 2 grote vijgen
  • 1 kleine rode ui
  • 30 g gerijpte Comté in grove stukjes of schaafsels (+ een beetje om te raspen)
  • 1 kl olijfolie
  • 1 kl balsamicoazijn met dadels (of oude balsamicoazijn)
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°.
  2. Versnipper de Comté
  3. Snijd de vijgen in schijfjes van 3-4 mm.
  4. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen (2 mm)
  5. Maak op een met bakpapier beklede bakplaat twee cirkels van olijfolie en balsamicoazijn.
  6. Leg de uien erop, vervolgens de Comté en tot slot een laagje vijgen.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Leg de deegvierkantjes op de groenten en vouw de randen van het deeg grof over de ingrediënten om omgekeerde taartjes te vormen.
  9. Bak 20 tot 30 minuten op 190°. Het deeg moet goudbruin en knapperig zijn.
  10. Keer de taartjes met behulp van een paletmes om en leg ze op een schotel, zorg ervoor dat je alle ingrediënten van de bakplaat er in één keer mee afschraapt.
  11. Serveer de taartjes warm en knapperig, voeg er een beetje geraspte Comté aan toe en een kleine salade.

Une recette de Greg Bogaert
créée dans le cadre de l'action 'Nos ambassadeurs'.

Meer weten over Greg Bogaert
Cookieconsent met Real Cookie Banner