Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur.
Voeg de bloem toe en meng goed om een roux te krijgen. Laat 2-3 minuten koken, onder voortdurend roeren, tot het mengsel lichtbruin is.
Voeg geleidelijk de melk toe, onder voortdurend roeren om klontjes te voorkomen. Blijf koken tot het mengsel dikker wordt en een gladde béchamelsaus wordt.
Voeg de gehakte Iberische ham en geraspte Comté toe aan de béchamelsaus. Meng goed tot de kaas gesmolten is en goed is opgenomen.
Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Proef en pas de kruiden aan indien nodig.
Giet de béchamel in een ondiepe schaal en dek af met huishoudfolie, druk aan om te voorkomen dat er een vel ontstaat. Laat afkoelen en zet minstens 2 uur in de koelkast, of tot het stevig is.
Brokkenvorming
Maak drie borden klaar: één met de bloem, één met de losgeklopte eieren en één met de panko paneermeel.
Neem een lepel koude béchamelsaus en vorm er een kroket van ter grootte van een golfbal.
Wentel elke kroket in de bloem, vervolgens in de losgeklopte eieren en tot slot in de panko paneermeel. Zorg ervoor dat elke kroket goed bedekt is met panko.
Herhaal dit tot al het mengsel is gebruikt.
Kroketten bakken
Verhit de olie in een friteuse of grote pan tot ongeveer 180°C.
Bak de kroketten in kleine porties tot ze goudbruin en krokant zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant.
Laat de kroketten uitlekken op absorberend papier om overtollige olie te verwijderen.
"
Voorbereiding
De béchamelsaus bereiden
Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur.
Voeg de bloem toe en meng goed om een roux te krijgen. Laat 2-3 minuten koken, onder voortdurend roeren, tot het mengsel lichtbruin is.
Voeg geleidelijk de melk toe, onder voortdurend roeren om klontjes te voorkomen. Blijf koken tot het mengsel dikker wordt en een gladde béchamelsaus wordt.
Voeg de gehakte Iberische ham en geraspte Comté toe aan de béchamelsaus. Meng goed tot de kaas gesmolten is en goed is opgenomen.
Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Proef en pas de kruiden aan indien nodig.
Giet de béchamel in een ondiepe schaal en dek af met huishoudfolie, druk aan om te voorkomen dat er een vel ontstaat. Laat afkoelen en zet minstens 2 uur in de koelkast, of tot het stevig is.
Brokkenvorming
Maak drie borden klaar: één met de bloem, één met de losgeklopte eieren en één met de panko paneermeel.
Neem een lepel koude béchamelsaus en vorm er een kroket van ter grootte van een golfbal.
Wentel elke kroket in de bloem, vervolgens in de losgeklopte eieren en tot slot in de panko paneermeel. Zorg ervoor dat elke kroket goed bedekt is met panko.
Herhaal dit tot al het mengsel is gebruikt.
Kroketten bakken
Verhit de olie in een friteuse of grote pan tot ongeveer 180°C.
Bak de kroketten in kleine porties tot ze goudbruin en krokant zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant.
Laat de kroketten uitlekken op absorberend papier om overtollige olie te verwijderen.
Une recette de Paul Delrez créée dans le cadre de l'action 'Nos ambassadeurs'.