Recept

Kroketjes van Comté en Truffel X Whoogy’s

Kroketjes van Comté en Truffel X Whoogy’s

Hoofdgerecht | Winter
4 personen
45min

Ingrediënten

  • 200 g Comté BOB 12 maanden
  • 2 el inktvisinkt
  • 300 g panko paneermeel
  • 100 g bloem voor paneermeel
  • 60 cl melk
  • 40 g boter
  • 80 g truffels

Voorbereiding

Zwart paneermeel

  1. Meng de inktvisinkt en het panko-paneermeel tot ze koud zijn.
  2. Leg het mengsel op een ovenvaste schaal en laat 20 minuten drogen op 90°.
  3. Als het volledig droog is, verwijder je het en laat je het afkoelen.

Béchamelsaus

  1. Smelt de boter in een steelpan, voeg dan 40 g bloem toe en laat op hoog vuur al roerend ongeveer 2 minuten koken.
  2. Voeg beetje bij beetje de koude melk toe en roer krachtig met een garde tot de béchamel dik wordt.
  3. Voeg de geraspte Comté toe en laat smelten.
  4. Voeg de geraspte truffel toe en breng op smaak met zout en peper.
  5. Leg op een bakplaat, dek af met huishoudfolie en laat 1 uur afkoelen in de koelkast.

Brokjes

  1. Klop een heel ei los met 1 el inktvisinkt.
  2. Vorm van de bevroren béchamel balletjes, doop ze in de bloem, dan in het losgeklopte ei en het paneermeel, doop ze nog een keer in het ei en dan in het paneermeel om te voorkomen dat de kroket breekt tijdens het koken.
  3. Plaats de kroketten 2-3 minuten in een friteuse op 180°.
  4. Leg op een papieren handdoek en zout onmiddellijk.
  5. Rasp met een microplane een beetje Comté kaas over de kroket en daarna een beetje verse truffel.

Une recette de Whoogy’s
créée dans le cadre de l'action 'Nos ambassadeurs'.

Meer weten over Whoogy’s
Cookieconsent met Real Cookie Banner