Mosselen, Comté & Savagnin saus
Hoofdgerecht | Herfst
Ingrediënten
- 100g Comté AOP 18 maanden
- 1 liter mosselen
- 20g boter
- 2 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 bosje peterselie
- 1 gele citroen
- 5cl olijfolie
- 15cl witte wijn (Savagnin)
- 15cl volle room
- 15cl volle melk
string(1164) "
Kruiden
- Doe de peterselie, olijfolie, 1 sjalot, 1 knoflookteen, citroenrasp en -sap in een blender en mix tot een gladde massa.
De mallen voorbereiden
- Verhit een grote pan met de boter, knoflooktenen, 1 takje peterselie en 1 grof gehakte sjalot.
- Voeg de mosselen en witte wijn toe, dek de pan af en laat de mosselen opengaan. Wees voorzichtig, het gaat heel snel, maximaal 2-3 minuten.
- Roer halverwege en als ze allemaal open zijn, haal ze eruit en bewaar het kookvocht.
- Haal de mosselen uit hun schelp en zet apart. Verdeel de schelpen in tweeën en maak ze goed schoon.
De saus
- Zeef het kookvocht van de mosselen en giet het in een steelpan met de melk, room en een beetje witte wijn.
- Als het mengsel warm is, voeg dan de fijngeraspte Comté toe en roer tot de kaas in het mengsel smelt.
- Mix het mengsel met een dompelmixer tot het glad en schuimig is.
Dressuur
- Schik een paar halve mosselschelpen op een bord, leg er een mossel op en een ½ theelepel peterselie.
- Giet de hete saus erover.
"
Voorbereiding
Kruiden
- Doe de peterselie, olijfolie, 1 sjalot, 1 knoflookteen, citroenrasp en -sap in een blender en mix tot een gladde massa.
De mallen voorbereiden
- Verhit een grote pan met de boter, knoflooktenen, 1 takje peterselie en 1 grof gehakte sjalot.
- Voeg de mosselen en witte wijn toe, dek de pan af en laat de mosselen opengaan. Wees voorzichtig, het gaat heel snel, maximaal 2-3 minuten.
- Roer halverwege en als ze allemaal open zijn, haal ze eruit en bewaar het kookvocht.
- Haal de mosselen uit hun schelp en zet apart. Verdeel de schelpen in tweeën en maak ze goed schoon.
De saus
- Zeef het kookvocht van de mosselen en giet het in een steelpan met de melk, room en een beetje witte wijn.
- Als het mengsel warm is, voeg dan de fijngeraspte Comté toe en roer tot de kaas in het mengsel smelt.
- Mix het mengsel met een dompelmixer tot het glad en schuimig is.
Dressuur
- Schik een paar halve mosselschelpen op een bord, leg er een mossel op en een ½ theelepel peterselie.
- Giet de hete saus erover.
Cookieconsent met Real Cookie Banner