Recept

Quiche met Comté

Quiche met Comté

Hoofdgerecht | Herfst, Winter
4 personen
1h

Ingrediënten

  • 150 g Comté BOB
  • 2 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 300 g spinazie
  • 3 aardappelen
  • 1 rol bladerdeeg
  • 250 ml room
  • 2 eieren

Voorbereiding

  1. Hak de knoflook en ui fijn en stoof een paar minuten aan tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de spinazie toe tot deze gesmolten is. Kruid met peper en zout. Doe de spinazie in een zeef en knijp al het vocht eruit.
  3. Schil de aardappelen en bak ze goudbruin in een koekenpan.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Klop de eieren los in een kom en voeg de room, spinazie, aardappelen en Comté toe. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Leg het bladerdeeg in een taartvorm.
  7. Giet het mengsel op het bladerdeeg en vouw de hoeken van het deeg naar binnen.
  8. Dek de quiche af met aluminiumfolie en bak 30 minuten op 200°C.
  9. Verwijder na 30 minuten de folie en bak nog 15 minuten op 200°C.
  10. Serveer de quiche warm of koud.

Cookieconsent met Real Cookie Banner