Recept

Ravioli van comtékaas met gegrilde knolselder X Sofie Dumont

Ravioli van comtékaas met gegrilde knolselder X Sofie Dumont

Hoofdgerecht | Herfst
4 personen
1h

Ingrediënten

  • 250 g geraspte oude Comté AOP kaas
  • 150 g blok Comté AOP kaas
  • 400 g bloem
  • 4 eieren
  • 1 theelepel. eetlepels olijfolie
  • Extra bloem om te rollen
  • 1 pot ricotta kaas
  • ½ knolselderij
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 el. el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 gedroogde Spaanse peper, fijngehakt
  • 1 groot blik tomaten, gepeld
  • 2 trossen dille
  • 250 ml milde olijfolie
  • Eetbare bloemen
  • Verse takjes dille

Voorbereiding

  1. Doe de bloem op je werkblad, maak een kuiltje en voeg de eieren, olie en zout toe. Meng eerst met een vork en voeg geleidelijk de bloem toe. Kneed tot een gladde bal en bedek met huishoudfolie.
  2. Snijd de knolselderij in blokjes, besprenkel met olijfolie, kruid en rooster 25 minuten op 195°C.
  3. Mix de afgekoelde knolselderij met de ricotta en Comté tot een gladde vulling. Doe over in een spuitzak.
  4. Voor de Arabiatta saus: Stoof de knoflook en Spaanse peper aan in olijfolie. Voeg de ui toe en laat sudderen. Voeg de tomaten toe en laat 10 minuten koken. Meng en breng op smaak.
  5. Voor de dilleolie: blancheer de dille 30 seconden, spoel af in koud water en knijp droog. Meng met olijfolie, filter en bewaar in een spuitfles.
  6. Rol het raviolideeg dun uit en bedek het met het knolselderij/Comtémengsel. Vorm er ravioli kronen van.
  7. Bak de plakjes Comté 10-12 minuten tot ze knapperig zijn.
  8. Kook de ravioli 4 minuten in gezouten water. Serveer met de saus, dille-olie, chips, bloemen en verse dille.
Tips en trucs:
  1. Voor een romigere vulling voeg je een beetje room toe aan de ricotta.
  2. Geef je Arabiatta saus een kick met een beetje verse chilipeper.
Behoud:
  1. In de koelkast: Als je ravioli met tomatensaus hebt gemaakt maar het niet meteen gaat eten, laat het dan afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar het vervolgens in een luchtdichte verpakking in de koelkast. De ravioli is meestal 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.
  2. Invriezen: portioneer de ravioli als je van plan bent om ze apart op te eten. Dit maakt het makkelijker om te ontdooien als dat nodig is. Doe de porties in diepvrieszakjes of luchtdichte bakjes. Zorg ervoor dat je alle lucht verwijdert om vriesbrand te voorkomen. Label de verpakkingen met de invriesdatum. Gevulde ravioli kan over het algemeen tot 2-3 maanden in de vriezer bewaard worden zonder noemenswaardig kwaliteitsverlies.
Ontdooien en opwarmen:
  1. Om te ontdooien haal je de bevroren ravioli uit de vriezer en laat je hem langzaam ontdooien in de koelkast.
  2. Opwarmen in kokend water: Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg de ontdooide ravioli toe en laat 2-4 minuten koken.
  3. Opwarmen in de magnetron: Doe de ontdooide ravioli in een magnetronbestendige schaal en dek af. Verwarm gedurende 1-2 minuten op middelhoog vuur.
  4. Opwarmen in de oven: Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de ravioli in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Laat 10-15 minuten koken.

Voor meer informatie over Sofie Dumont : Inspiratie voor momenten van vreugde | Ladychef Sofie Dumont

Portrait de notre ambassadeur Sofie Dumont lors de la collaboration avec Comté en 2023.

Une recette de Sofie Dumont
créée dans le cadre de l'action 'Nos ambassadeurs'.

Meer weten over Sofie Dumont
Cookieconsent met Real Cookie Banner