Salade van witloof, peer, walnoten, veenbessen en Comté
Hoofdgerecht | Herfst
Ingrediënten
- 150 g Comté BOB
- 4 witloofstronken
- 1 peer
- 100 g walnoten
- 4 eetlepels honing
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel verse room
- 1 halve citroen
- Verse peterselie
- Peper en zout
- Een handvol gedroogde veenbessen
string(739) "
- Verwijder het harde deel van het witloof en snijd in vier.
- Snijd de peer en de Comté in gelijke blokjes.
- Hak de walnoten grof. Rooster ze in een koekenpan voor ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin kleuren.
- Zet het vuur af en doe de honing erbij.
- Roer met een houten lepel om de honing gelijkmatig over de walnoten te verdelen.
- Bereid de vinaigrette: pers het citroensap en vermeng met de olijfolie en verse room in een kom. Roer goed om. Breng op smaak met peper en zout. Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de vinaigrette.
- Doe alle ingrediënten in een kom en verdeel de vinaigrette erover.
"
Voorbereiding
- Verwijder het harde deel van het witloof en snijd in vier.
- Snijd de peer en de Comté in gelijke blokjes.
- Hak de walnoten grof. Rooster ze in een koekenpan voor ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin kleuren.
- Zet het vuur af en doe de honing erbij.
- Roer met een houten lepel om de honing gelijkmatig over de walnoten te verdelen.
- Bereid de vinaigrette: pers het citroensap en vermeng met de olijfolie en verse room in een kom. Roer goed om. Breng op smaak met peper en zout. Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de vinaigrette.
- Doe alle ingrediënten in een kom en verdeel de vinaigrette erover.
Cookieconsent met Real Cookie Banner