Salade van witloof, peer, walnoten, veenbessen en Comté
Hoofdgerecht | Herfst
4 personen
1h 30min
Ingrediënten
150 g Comté BOB
4 witloofstronken
1 peer
100 g walnoten
4 eetlepels honing
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel verse room
1 halve citroen
Verse peterselie
Peper en zout
Een handvol gedroogde veenbessen
string(739) "
Verwijder het harde deel van het witloof en snijd in vier.
Snijd de peer en de Comté in gelijke blokjes.
Hak de walnoten grof. Rooster ze in een koekenpan voor ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin kleuren.
Zet het vuur af en doe de honing erbij.
Roer met een houten lepel om de honing gelijkmatig over de walnoten te verdelen.
Bereid de vinaigrette: pers het citroensap en vermeng met de olijfolie en verse room in een kom. Roer goed om. Breng op smaak met peper en zout. Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de vinaigrette.
Doe alle ingrediënten in een kom en verdeel de vinaigrette erover.
"
Voorbereiding
Verwijder het harde deel van het witloof en snijd in vier.
Snijd de peer en de Comté in gelijke blokjes.
Hak de walnoten grof. Rooster ze in een koekenpan voor ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin kleuren.
Zet het vuur af en doe de honing erbij.
Roer met een houten lepel om de honing gelijkmatig over de walnoten te verdelen.
Bereid de vinaigrette: pers het citroensap en vermeng met de olijfolie en verse room in een kom. Roer goed om. Breng op smaak met peper en zout. Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de vinaigrette.
Doe alle ingrediënten in een kom en verdeel de vinaigrette erover.