Recept

Taart met tomaat, sardines en Comté

Taart met tomaat, sardines en Comté

Hoofdgerecht | Zomer
4 personen
25min

Ingrediënten

  • 75 g Comté BOB
  • 1 kruimeldeeg
  • 150 ml tomatensaus
  • 1 grote vleestomaat/2 kleine
  • 100 g sardines in olie
  • Verse tijm
  • 10 zwarte olijven
  • 1 eetlepel kappertjes
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Bekleed een quichevorm met het kruimeldeeg. Snijd met een mes het overtollige deeg van de randen en prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg een vel bakpapier in de vorm en bedek de bodem met bakknikkers.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de bodem 15 minuten in de oven tot de randen goudbruin kleuren. Verwijder het bakpapier met de bakknikkers.
  3. Snijd de tomaat in dunne plakjes.
  4. Verdeel de tomatensaus over de bodem en leg de tomaten erop.
  5. Rasp de Comté. Verdeel over de taart.
  6. Schik de sardines, olijven en kappertjes op de taart.
  7. Verdeel de tijmblaadjes erover.
  8. Zet de taart ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven tot ze goudbruin ziet.
  9. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Cookieconsent met Real Cookie Banner