Recept

Taartjes met appel en Comté

Taartjes met appel en Comté

Nagerecht | Herfst, Winter
4 personen
20min

Ingrediënten

  • 50 g Comté BOB
  • 180 g tarwebloem
  • 100 g boter, in blokjes gesneden
  • 1 eierdooier
  • 3 of 4 eetlepels water
  • 2 eetlepels suiker

Voorbereiding

Het deeg

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rasp de Comté fijn en snijd de boter in kleine blokjes.
  3. Doe de bloem in een kom en voeg de Comté, suiker en boter toe. Kneed het deeg met je vingers of gebruik twee vorken.
  4. Voeg de eierdooier en 3 eetlepels water toe.
  5. Roer om met een houten lepel tot een stevig deeg. Als het deeg te droog is, voeg dan een extra eetlepel water toe.
  6. Maak een bal van het deeg, wikkel die in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  7. Strooi een beetje bloem op het keukenaanrecht en rol het deeg uit.
  8. Strijk de taartvormpjes in met boter en verdeel het beslag gelijkmatig over de vormpjes.
  9. Prik gaatjes in de deegbodem, leg er bakpapier en bakknikkers op om te voorkomen dat het deeg tijdens het bakken omhoog komt.
  10. Bak 15 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier en bak nog 5 minuten extra.
  11. Laat de taartjes afkoelen.

De vulling

  1. Schil de appels en snijd ze in dunne plakjes. Doe hetzelfde met de Comté.
  2. Leg de appelschijfjes en plakjes Comté om en om in de taartjes. Bak 10 minuten op 180°C en laat afkoelen.
  3. Verwarm de confituur tot een smeerbare massa en verdeel over de taartjes.

Cookieconsent met Real Cookie Banner