Neem contact met ons op
Facebook
Instagram
Youtube
Alles over Comté
Alles over Comté
De Jura
Hoe Comté wordt gemaakt
De smaak van Comté
Nieuws
Nieuws in België
Proeven
Combinaties
Onze ambassadeurs
Recepten
NL
FR
Alles over Comté
Alles over Comté
De Jura
Hoe Comté wordt gemaakt
De smaak van Comté
Nieuws
Nieuws in België
Proeven
Combinaties
Onze ambassadeurs
Recepten
NL
FR
Overslaan naar inhoud
Recept
Taartjes met appel en Comté
Nagerecht | Herfst, Winter
4 personen
20min
Ingrediënten
50 g Comté BOB
180 g tarwebloem
100 g boter, in blokjes gesneden
1 eierdooier
3 of 4 eetlepels water
2 eetlepels suiker
string(1360) "
Het deeg
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rasp de Comté fijn en snijd de boter in kleine blokjes.
Doe de bloem in een kom en voeg de Comté, suiker en boter toe. Kneed het deeg met je vingers of gebruik twee vorken.
Voeg de eierdooier en 3 eetlepels water toe.
Roer om met een houten lepel tot een stevig deeg. Als het deeg te droog is, voeg dan een extra eetlepel water toe.
Maak een bal van het deeg, wikkel die in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Strooi een beetje bloem op het keukenaanrecht en rol het deeg uit.
Strijk de taartvormpjes in met boter en verdeel het beslag gelijkmatig over de vormpjes.
Prik gaatjes in de deegbodem, leg er bakpapier en bakknikkers op om te voorkomen dat het deeg tijdens het bakken omhoog komt.
Bak 15 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier en bak nog 5 minuten extra.
Laat de taartjes afkoelen.
De vulling
Schil de appels en snijd ze in dunne plakjes. Doe hetzelfde met de Comté.
Leg de appelschijfjes en plakjes Comté om en om in de taartjes. Bak 10 minuten op 180°C en laat afkoelen.
Verwarm de confituur tot een smeerbare massa en verdeel over de taartjes.
"
Voorbereiding
Het deeg
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rasp de Comté fijn en snijd de boter in kleine blokjes.
Doe de bloem in een kom en voeg de Comté, suiker en boter toe. Kneed het deeg met je vingers of gebruik twee vorken.
Voeg de eierdooier en 3 eetlepels water toe.
Roer om met een houten lepel tot een stevig deeg. Als het deeg te droog is, voeg dan een extra eetlepel water toe.
Maak een bal van het deeg, wikkel die in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Strooi een beetje bloem op het keukenaanrecht en rol het deeg uit.
Strijk de taartvormpjes in met boter en verdeel het beslag gelijkmatig over de vormpjes.
Prik gaatjes in de deegbodem, leg er bakpapier en bakknikkers op om te voorkomen dat het deeg tijdens het bakken omhoog komt.
Bak 15 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier en bak nog 5 minuten extra.
Laat de taartjes afkoelen.
De vulling
Schil de appels en snijd ze in dunne plakjes. Doe hetzelfde met de Comté.
Leg de appelschijfjes en plakjes Comté om en om in de taartjes. Bak 10 minuten op 180°C en laat afkoelen.
Verwarm de confituur tot een smeerbare massa en verdeel over de taartjes.
Vooraf recept
Volgende recept
Terug naar alle recepten
Cookieconsent met Real Cookie Banner