Terrine van prei en comté X Milan La Roche
Hoofdgerecht | Herfst
Ingrediënten
- 7 fijne preien
- 1 pakje noribladeren
- 150 g boter
- 1 eetlepel citroensap
- Zout, peper en nootmuskaat naar smaak
- Comtékaas (zo belegen mogelijk)
- 4 eieren
string(1203) "
- Verwarm je oven voor op 180°C.
- Verwijder de uiteinden van de prei en gebruik alleen het witte gedeelte.
- Doe de prei in een schaal met 1 cm water, 75 gr boter, citroensap en zout.
- Kook, afgedekt, ongeveer 45 minuten
- Als de prei zacht is, laat je hem uitlekken op een schone doek.
- Wikkel vervolgens elke prei in een vel nori.
- Verzamel vervolgens alle prei en rol deze opnieuw in een vel nori met huishoudfolie om een ballottine te maken.
- Zet opzij op een koele plaats
- Kook de eieren 9 minuten in kokend water en laat ze afkoelen om hardgekookte eieren te maken.
- Schil de eieren en prak ze fijn met een vork.
- Bak de resterende 75 g boter op een laag vuur tot de boter lichtbruin is.
- Giet de beurre noisette bij de eieren en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en een kneepje citroensap.
- Schik een flinke lepel van het eimengsel op een warm bord.
- Leg er een plakje preiballottine op en werk af door er wat belegen Comtékaas over te schrapen. Voeg indien gewenst een scheutje fleur de sel toe.
"
Voorbereiding
- Verwarm je oven voor op 180°C.
- Verwijder de uiteinden van de prei en gebruik alleen het witte gedeelte.
- Doe de prei in een schaal met 1 cm water, 75 gr boter, citroensap en zout.
- Kook, afgedekt, ongeveer 45 minuten
- Als de prei zacht is, laat je hem uitlekken op een schone doek.
- Wikkel vervolgens elke prei in een vel nori.
- Verzamel vervolgens alle prei en rol deze opnieuw in een vel nori met huishoudfolie om een ballottine te maken.
- Zet opzij op een koele plaats
- Kook de eieren 9 minuten in kokend water en laat ze afkoelen om hardgekookte eieren te maken.
- Schil de eieren en prak ze fijn met een vork.
- Bak de resterende 75 g boter op een laag vuur tot de boter lichtbruin is.
- Giet de beurre noisette bij de eieren en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en een kneepje citroensap.
- Schik een flinke lepel van het eimengsel op een warm bord.
- Leg er een plakje preiballottine op en werk af door er wat belegen Comtékaas over te schrapen. Voeg indien gewenst een scheutje fleur de sel toe.
Cookieconsent met Real Cookie Banner