4 rijpe tomaten (runderhartjes of heirloomtomaten)
8-10 ansjovisfilets van goede kwaliteit (in olie of zout, naar keuze)
Extra olijfolie van eerste persing van goede kwaliteit
Zwarte peper
Enkele basilicumblaadjes
string(997) "
De tomaten voorbereiden
Was en droog de tomaten.
Snijd de tomaten met een scherp mes in zeer dunne plakjes. Schik de plakjes tomaat op een groot serveerbord en laat ze een beetje overlappen voor een mooie presentatie.
Ansjovis toevoegen
Laat de ansjovisfilets uitlekken indien nodig (als je gezouten ansjovis gebruikt, spoel dan goed af in koud water om overtollig zout te verwijderen en dep daarna droog met keukenpapier).
Schik de ansjovisfilets gelijkmatig over de plakjes tomaat.
Kruiden
Sprenkel de extra vierge olijfolie royaal over de tomaten en ansjovis.
Kruid royaal met versgemalen zwarte peper.
Comté toevoegen
Rasp de Comté fijn over de tomaten en ansjovis en zorg dat elk plakje gelijkmatig bedekt is.
Trim
Voeg een paar basilicumblaadjes toe.
"
Voorbereiding
De tomaten voorbereiden
Was en droog de tomaten.
Snijd de tomaten met een scherp mes in zeer dunne plakjes. Schik de plakjes tomaat op een groot serveerbord en laat ze een beetje overlappen voor een mooie presentatie.
Ansjovis toevoegen
Laat de ansjovisfilets uitlekken indien nodig (als je gezouten ansjovis gebruikt, spoel dan goed af in koud water om overtollig zout te verwijderen en dep daarna droog met keukenpapier).
Schik de ansjovisfilets gelijkmatig over de plakjes tomaat.
Kruiden
Sprenkel de extra vierge olijfolie royaal over de tomaten en ansjovis.
Kruid royaal met versgemalen zwarte peper.
Comté toevoegen
Rasp de Comté fijn over de tomaten en ansjovis en zorg dat elk plakje gelijkmatig bedekt is.
Trim
Voeg een paar basilicumblaadjes toe.
Une recette de Paul Delrez créée dans le cadre de l'action 'Nos ambassadeurs'.