Tomaat, ansjovis en Comté kaas
Voorgerecht | Lente
Ingrediënten
- 100 g Comté BOB, fijn geraspt
- 4 rijpe tomaten (runderhartjes of heirloomtomaten)
- 8-10 ansjovisfilets van goede kwaliteit (in olie of zout, naar keuze)
- Extra olijfolie van eerste persing van goede kwaliteit
- Zwarte peper
- Enkele basilicumblaadjes
string(997) "
De tomaten voorbereiden
- Was en droog de tomaten.
- Snijd de tomaten met een scherp mes in zeer dunne plakjes. Schik de plakjes tomaat op een groot serveerbord en laat ze een beetje overlappen voor een mooie presentatie.
Ansjovis toevoegen
- Laat de ansjovisfilets uitlekken indien nodig (als je gezouten ansjovis gebruikt, spoel dan goed af in koud water om overtollig zout te verwijderen en dep daarna droog met keukenpapier).
- Schik de ansjovisfilets gelijkmatig over de plakjes tomaat.
Kruiden
- Sprenkel de extra vierge olijfolie royaal over de tomaten en ansjovis.
- Kruid royaal met versgemalen zwarte peper.
Comté toevoegen
- Rasp de Comté fijn over de tomaten en ansjovis en zorg dat elk plakje gelijkmatig bedekt is.
Trim
- Voeg een paar basilicumblaadjes toe.
"
Voorbereiding
De tomaten voorbereiden
- Was en droog de tomaten.
- Snijd de tomaten met een scherp mes in zeer dunne plakjes. Schik de plakjes tomaat op een groot serveerbord en laat ze een beetje overlappen voor een mooie presentatie.
Ansjovis toevoegen
- Laat de ansjovisfilets uitlekken indien nodig (als je gezouten ansjovis gebruikt, spoel dan goed af in koud water om overtollig zout te verwijderen en dep daarna droog met keukenpapier).
- Schik de ansjovisfilets gelijkmatig over de plakjes tomaat.
Kruiden
- Sprenkel de extra vierge olijfolie royaal over de tomaten en ansjovis.
- Kruid royaal met versgemalen zwarte peper.
Comté toevoegen
- Rasp de Comté fijn over de tomaten en ansjovis en zorg dat elk plakje gelijkmatig bedekt is.
Trim
- Voeg een paar basilicumblaadjes toe.
Cookieconsent met Real Cookie Banner