Recept

Tuiles van comté en hazelnoot X Milan La Roche

Tuiles van comté en hazelnoot X Milan La Roche

Voorgerecht | Herfst
10 personen
40min

Ingrediënten

  • 100+200 g geraspte Comtékaas
  • 50 g gehakte hazelnoten
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eiwit
  • Zout en peper naar smaak
  • 300 ml slagroom
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 snufje nootmuskaat

Voorbereiding

De tegels voorbereiden

  1. Verwarm je oven voor op 180°C.
  2. Meng in een blender 100 g geraspte Comté, de gehakte hazelnoten en de bloem.
  3. Voeg het eiwit toe en meng goed tot een gladde massa.
  4. Breng het deeg op smaak met zout en peper. Meng opnieuw.
  5. Schep het deeg met een eetlepel op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Rol elk hoopje deeg lichtjes uit tot dunne, gelijkmatige tegels.
  7. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 10 minuten, tot de dakpannen goudkleurig en knapperig zijn.
  8. Haal de dakpannen uit de oven en laat ze volledig afkoelen voordat je ze voorzichtig van het bakpapier haalt.

De crème van Comtékaas bereiden

  1. Verwarm de vloeibare room in een steelpan op laag vuur tot het heet is, zonder te koken.
  2. Klop in een kom de eidooiers met de maïzena tot een glad mengsel.
  3. Giet de hete room voorzichtig over het eidooiermengsel terwijl je blijft kloppen.
  4. Doe het mengsel terug in de steelpan en verwarm op laag vuur, onder voortdurend roeren, tot de room iets dikker wordt.
  5. Voeg de geraspte Comté kaas (200g) toe aan de pan en blijf roeren tot de kaas helemaal gesmolten is en de room glad is.
  6. Breng de Comtécrème op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Meng goed.
  7. Giet de Comtécrème in een kom.
  8. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet dan minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  9. Bedek de dakpannen met Comtécrème en voeg geconserveerde walnoten en ingelegde uien of je favoriete specerijen toe.

Cookieconsent met Real Cookie Banner