Tuiles van comté en hazelnoot X Milan La Roche
Voorgerecht | Herfst
Ingrediënten
- 100+200 g geraspte Comtékaas
- 50 g gehakte hazelnoten
- 1 eetlepel bloem
- 1 eiwit
- Zout en peper naar smaak
- 300 ml slagroom
- 2 eidooiers
- 1 eetlepel maïzena
- 1 snufje nootmuskaat
string(1702) "
De tegels voorbereiden
- Verwarm je oven voor op 180°C.
- Meng in een blender 100 g geraspte Comté, de gehakte hazelnoten en de bloem.
- Voeg het eiwit toe en meng goed tot een gladde massa.
- Breng het deeg op smaak met zout en peper. Meng opnieuw.
- Schep het deeg met een eetlepel op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rol elk hoopje deeg lichtjes uit tot dunne, gelijkmatige tegels.
- Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 10 minuten, tot de dakpannen goudkleurig en knapperig zijn.
- Haal de dakpannen uit de oven en laat ze volledig afkoelen voordat je ze voorzichtig van het bakpapier haalt.
De crème van Comtékaas bereiden
- Verwarm de vloeibare room in een steelpan op laag vuur tot het heet is, zonder te koken.
- Klop in een kom de eidooiers met de maïzena tot een glad mengsel.
- Giet de hete room voorzichtig over het eidooiermengsel terwijl je blijft kloppen.
- Doe het mengsel terug in de steelpan en verwarm op laag vuur, onder voortdurend roeren, tot de room iets dikker wordt.
- Voeg de geraspte Comté kaas (200g) toe aan de pan en blijf roeren tot de kaas helemaal gesmolten is en de room glad is.
- Breng de Comtécrème op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Meng goed.
- Giet de Comtécrème in een kom.
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet dan minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Bedek de dakpannen met Comtécrème en voeg geconserveerde walnoten en ingelegde uien of je favoriete specerijen toe.
"
Voorbereiding
De tegels voorbereiden
- Verwarm je oven voor op 180°C.
- Meng in een blender 100 g geraspte Comté, de gehakte hazelnoten en de bloem.
- Voeg het eiwit toe en meng goed tot een gladde massa.
- Breng het deeg op smaak met zout en peper. Meng opnieuw.
- Schep het deeg met een eetlepel op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rol elk hoopje deeg lichtjes uit tot dunne, gelijkmatige tegels.
- Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 10 minuten, tot de dakpannen goudkleurig en knapperig zijn.
- Haal de dakpannen uit de oven en laat ze volledig afkoelen voordat je ze voorzichtig van het bakpapier haalt.
De crème van Comtékaas bereiden
- Verwarm de vloeibare room in een steelpan op laag vuur tot het heet is, zonder te koken.
- Klop in een kom de eidooiers met de maïzena tot een glad mengsel.
- Giet de hete room voorzichtig over het eidooiermengsel terwijl je blijft kloppen.
- Doe het mengsel terug in de steelpan en verwarm op laag vuur, onder voortdurend roeren, tot de room iets dikker wordt.
- Voeg de geraspte Comté kaas (200g) toe aan de pan en blijf roeren tot de kaas helemaal gesmolten is en de room glad is.
- Breng de Comtécrème op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Meng goed.
- Giet de Comtécrème in een kom.
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet dan minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Bedek de dakpannen met Comtécrème en voeg geconserveerde walnoten en ingelegde uien of je favoriete specerijen toe.
Cookieconsent met Real Cookie Banner