Recept

Witte pizza met vijgen, prosciutto en Comté

Witte pizza met vijgen, prosciutto en Comté

Hoofdgerecht | Herfst
2 personen
10min

Ingrediënten

  • 50 g Comté BOB
  • 1 pizzadeeg
  • 4 vijgen
  • 100 g mascarpone
  • 100 g prosciutto
  • Een handvol rucola
  • Een handvol pijnboompitten
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 240°C.
  2. Snijd de vijgen in kwartjes.
  3. Rol het pizzadeeg uit, leg het op een bakplaat en besmeer met de mascarpone. Kruid met peper en zout.
  4. Verdeel de vijgen, pijnboompitten en prosciutto over de pizza.
  5. Smeer de randen van de pizza in met olijfolie om een goudbruine korst te krijgen.
  6. Bak de pizza in de oven voor ongeveer 15 minuten, tot het deeg mooi goudbruin ziet.
  7. Werk de pizza af met dunne plakjes Comté.
  8. Werk af met de rucola en serveer onmiddellijk.

Cookieconsent met Real Cookie Banner