Witte pizza met vijgen, prosciutto en Comté
Hoofdgerecht | Herfst
Ingrediënten
- 50 g Comté BOB
- 1 pizzadeeg
- 4 vijgen
- 100 g mascarpone
- 100 g prosciutto
- Een handvol rucola
- Een handvol pijnboompitten
- Olijfolie
- Peper en zout
string(633) "
- Verwarm de oven voor op 240°C.
- Snijd de vijgen in kwartjes.
- Rol het pizzadeeg uit, leg het op een bakplaat en besmeer met de mascarpone. Kruid met peper en zout.
- Verdeel de vijgen, pijnboompitten en prosciutto over de pizza.
- Smeer de randen van de pizza in met olijfolie om een goudbruine korst te krijgen.
- Bak de pizza in de oven voor ongeveer 15 minuten, tot het deeg mooi goudbruin ziet.
- Werk de pizza af met dunne plakjes Comté.
- Werk af met de rucola en serveer onmiddellijk.
"
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 240°C.
- Snijd de vijgen in kwartjes.
- Rol het pizzadeeg uit, leg het op een bakplaat en besmeer met de mascarpone. Kruid met peper en zout.
- Verdeel de vijgen, pijnboompitten en prosciutto over de pizza.
- Smeer de randen van de pizza in met olijfolie om een goudbruine korst te krijgen.
- Bak de pizza in de oven voor ongeveer 15 minuten, tot het deeg mooi goudbruin ziet.
- Werk de pizza af met dunne plakjes Comté.
- Werk af met de rucola en serveer onmiddellijk.
Cookieconsent met Real Cookie Banner