Yakitori waguy & Comté X Whoogy’s
Voorgerecht | Herfst
Ingrediënten
- 10 stokjes Comté AOP 12 maanden
- 200 g wagyu sirloin
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel geraspte gember
- 20 cl mirin
- 20 cl sake
- 5 cl sojasaus
- 50 g suiker
string(1095) "
Brochettes
- Verwijder de korst van de Comté en snijd in staafjes van 1 cm.
- Leg een mooie plak vlees plat en leg het stokje Comté in het midden.
- Wikkel de Comté in het vlees (de Comté mag niet meer zichtbaar zijn). Pas op dat het vlees niet te dik wordt.
- Steek twee spiesjes in de met wagyu-kaas beklede Comté-stokjes. Plaats op een bakplaat op een koele plaats.
Tartaar
- Fruit de gember, geraspte knoflook en uien in een eetlepel sesamolie.
- Voeg de mirin en sake toe en laat 20 minuten inkoken.
- Voeg de suiker toe en roer om op te lossen.
- Voeg de sojasaus toe en laat 5 minuten koken op een zacht vuurtje en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
De kebabs koken
- Bak de kebabs in een koekenpan met een beetje olie een paar minuten aan elke kant (of ideaal op de barbecue voor een heerlijke rooksmaak).
- Zorg ervoor dat het vlees niet te gaar wordt, anders wordt de kaas te zacht.
"
Voorbereiding
Brochettes
- Verwijder de korst van de Comté en snijd in staafjes van 1 cm.
- Leg een mooie plak vlees plat en leg het stokje Comté in het midden.
- Wikkel de Comté in het vlees (de Comté mag niet meer zichtbaar zijn). Pas op dat het vlees niet te dik wordt.
- Steek twee spiesjes in de met wagyu-kaas beklede Comté-stokjes. Plaats op een bakplaat op een koele plaats.
Tartaar
- Fruit de gember, geraspte knoflook en uien in een eetlepel sesamolie.
- Voeg de mirin en sake toe en laat 20 minuten inkoken.
- Voeg de suiker toe en roer om op te lossen.
- Voeg de sojasaus toe en laat 5 minuten koken op een zacht vuurtje en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
De kebabs koken
- Bak de kebabs in een koekenpan met een beetje olie een paar minuten aan elke kant (of ideaal op de barbecue voor een heerlijke rooksmaak).
- Zorg ervoor dat het vlees niet te gaar wordt, anders wordt de kaas te zacht.
Cookieconsent met Real Cookie Banner