Recept

Yakitori waguy & Comté X Whoogy’s

Yakitori waguy & Comté X Whoogy’s

Voorgerecht | Herfst
4 personen
40min

Ingrediënten

  • 10 stokjes Comté AOP 12 maanden
  • 200 g wagyu sirloin
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 20 cl mirin
  • 20 cl sake
  • 5 cl sojasaus
  • 50 g suiker

Voorbereiding

Brochettes

  1. Verwijder de korst van de Comté en snijd in staafjes van 1 cm.
  2. Leg een mooie plak vlees plat en leg het stokje Comté in het midden.
  3. Wikkel de Comté in het vlees (de Comté mag niet meer zichtbaar zijn). Pas op dat het vlees niet te dik wordt.
  4. Steek twee spiesjes in de met wagyu-kaas beklede Comté-stokjes. Plaats op een bakplaat op een koele plaats.

Tartaar

  1. Fruit de gember, geraspte knoflook en uien in een eetlepel sesamolie.
  2. Voeg de mirin en sake toe en laat 20 minuten inkoken.
  3. Voeg de suiker toe en roer om op te lossen.
  4. Voeg de sojasaus toe en laat 5 minuten koken op een zacht vuurtje en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

De kebabs koken

  1. Bak de kebabs in een koekenpan met een beetje olie een paar minuten aan elke kant (of ideaal op de barbecue voor een heerlijke rooksmaak).
  2. Zorg ervoor dat het vlees niet te gaar wordt, anders wordt de kaas te zacht.

Une recette de Whoogy’s
créée dans le cadre de l'action 'Nos ambassadeurs'.

Meer weten over Whoogy’s
Cookieconsent met Real Cookie Banner