string(971) "
Verwarm de oven voor op 180°C (ventilator).
Bekleed een taartvorm met een diameter van 24 cm met het deeg en prik de bodem in met een vork.
Bak de courgettes en ui: verhit de olijfolie in een koekenpan, fruit de ui 2 minuten, voeg de courgettes toe en bak nog 5 minuten tot ze lichtbruin en zacht zijn. Voeg de tijm, zout en peper toe.
Klop in een kom de eieren los met de melk, voeg de geraspte Comté toe en breng op smaak met peper en citroenrasp indien gebruikt.
Maak de quiche: verdeel het courgette-uienmengsel over de deegbodem en giet het eimengsel erover.
Bak in het midden van de oven gedurende 30 tot 35 minuten, tot de vulling is gezet en goudkleurig is.
Laat volledig afkoelen of afkoelen voor het serveren.
Om te serveren:
Serveer met een frisse salade van rucola, kerstomaatjes, schaafsel van rijpe Parmezaanse kaas en vinaigrette.
"