Recept

Zondagse kruimelkaramel beurre salé x Comté

Zondagse kruimelkaramel beurre salé x Comté

Nagerecht | Lente
4 personen
30min

Ingrediënten

  • 100 g Comté BOB, geraspt
  • 150 g bloem
  • 100 g bruine suiker
  • 100 g koude boter, in kleine stukjes gesneden
  • Voor de karamel met gezouten boter:
  • 200 g griessuiker
  • 80 g gezouten boter
  • 150 ml volle room
  • 1 snuifje bloem van zout

Voorbereiding

Karamel met gezouten boter :

  1. Smelt de suiker in een steelpan met zware bodem op middelhoog vuur zonder te roeren tot je een amberkleurige karamel krijgt.
  2. Voeg de gezouten boter toe en meng goed tot het gesmolten en opgenomen is.
  3. Haal de pan van het vuur en druppel er onder voortdurend roeren de room door. Pas op voor spetters.
  4. Zet de pan terug op een laag vuur en kook de karamel al roerend tot een gladde, dikke massa.
  5. Voeg een snufje fleur de sel toe, meng goed en zet apart.

Kruimel :

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de bloem en bruine suiker in een kom.
  3. Voeg de koude boter toe en bewerk met je vingertoppen tot een zanderige textuur.
  4. Roer de geraspte Comté erdoor en meng voorzichtig om de kaas gelijkmatig te verdelen.

De crumble koken :

  1. Verdeel het kruimelmengsel gelijkmatig over een bakplaat bekleed met bakpapier.
  2. Bak ongeveer 15-20 minuten, roer halverwege, tot de crumble goudkleurig en knapperig is.
  3. Laat volledig afkoelen op de bakplaat.

Montage

  1. Om te serveren strooi je de afgekoelde crumble over een bolletje zondags ijs.

Une recette de Paul Delrez
créée dans le cadre de l'action 'Nos ambassadeurs'.

Meer weten over Paul Delrez
Cookieconsent met Real Cookie Banner