Witte pizza met vijgen, prosciutto en Comté

Witte pizza met vijgen, prosciutto en Comté

Witte pizza met vijgen, prosciutto en Comté

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bereidingstijd in minuten 30 min

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 1 pizzabodem
  • 4 vijgen
  • 100g mascarpone
  • 50g Comté
  • 100g prosciutto
  • Een handje vol rucola
  • Een handje vol pijnboompitjes
  • Olijfolie
  • Peper & zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 240°C.
  2. Snij de vijgen in partjes.
  3. Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat en besmeer met de mascarpone. Kruid met peper en zout.
  4. Verdeel hier de vijgen over, de pijnboompitten en de prosciutto.
  5. Smeer de randjes van de pizza in met olijfolie voor een gouden korstje.
  6. Bak de pizza in de oven voor ongeveer 15 minuten tot hij goudbruin is.
  7. Schaaf de Comté en beleg de pizza met de stukjes kaas.
  8. Werk af met de rucola. Serveer meteen.
Ontdek meer recepten