Recept

Bruschetta met Comté en geroosterde druiven

Bruschetta met Comté en geroosterde druiven

Voorgerecht | Lente
4 personen
20min

Ingrediënten

  • 75 g Comté BOB
  • 1 traditioneel stokbrood
  • 400 blauwe druiven zonder pitten
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 knoflookteen
  • 2 eetlepels honing
  • Enkele takjes verse tijm

Voorbereiding

  1. Maak de marinade en vermeng de tijmblaadjes en fijngehakte knoflook met de azijn, olijfolie en bruine suiker. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Voeg de druiven eraan toe, dek af en plaats minstens 30 minuten in de koelkast.
  3. Snijd het stokbrood in dunne sneetjes en rooster ze goudbruin.
  4. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de druiven in een enkele laag op een bakplaat. Bak de druiven ongeveer 20-25 minuten tot ze gaar zijn en een beetje donker zien. Laat de druiven even afkoelen.
  5. Snijd dunne plakjes Comté en leg ze op de geroosterde sneetjes brood.
  6. Leg er een lepel geroosterde druiven op.
  7. Werk af met een beetje honing.

Cookieconsent met Real Cookie Banner